New Life…

Emm… rasanye cam dah dekat 5 bulan x update blog aku ni… mcm2 perkara dah berlaku dalam hidup aku ni…. keje asyik bertukar jer… lepas keje ngan Al-Ikhsan dulu… aku penah keje ngan Cytech kat Tmn U (jadi Technician)… jadi Part-Time Waiter kat Dream On Cafe… pastu keje ngan KlikPro Enterprise (jadi Graphic Designer merangkap Video Editor)…. then skang keje sbg Graphic Designer kat MyJobNet… harap2 bleh keje lama skit kat sini…

Umah sewa aku pun asyik bertukar tempat… kat area Tmn U saje dah 2 kali pindah… skang ni aku dah duk kat apartment Melana lak… baru laa rasa cam best skit… belakang Jusco Tmn U… setakat ni ok jer… xde problem besar… ruang umah besar gak…bilik pun byk… siap ngan perabot lg… sewa pun bleh tahan….parking keta lak byk.. security ketat… hopely bleh duk lama kat sini….

Awek?? Ntah laa…. rasa cam layan lost jer 2-3 minggu ni… byk sgt benda yg aku kena settle dulu sblm btul2 nak couple… budget gaji bulanan aku cukup2 mkn jer bile aku dah start pakai keta…ptptn pun blum start bayar lagi… emm… lgpun aku still teringat ex-gf dulu… moga2 dia happy skang…

Akhirnye konvo gak aku… dpt gak Degree dlm Sains Komp… tp cam aku x guna jer degree tu… aku lebih minat ngan design jer…lgpun keje aku skang ni dah stabil skit berbanding dulu… rasa2nye cam dah dekat setahun lebih aku keje… aku apply keje selama ni pun x pakai Degree pun… just bwk portfolio design aku & sijil2 program aku selama di UTM… maybe itu yang dikatakan rezeki ade di mana2… yg penting rajin berusaha… aku rasa aku ni dah kira bertuah laaa sbb x menganggur cam sesetgh graduan yg lain… alhamdulillah…syukurlah kepada Allah S.W.T…

Emm… rasa2 cam dah jauh aku melalut ni… lain kali lak aku sambung… arios amigos… chow…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: