Laman Web KKDK….

Akhirnye… berjaya gak aku membangunkan laman web KKDK UTM Skudai… hehehe… setelah berbulan-bulan idea ni di’brainstorming’kan bersama-sama kengkwn KKDK… maka ni laa hasilnye…. untuk fasa pertama… thanx kepada sesapa yang terlibat secara langsung @ x langsung dalam pembangunan web ni… hehehe… cam poyo lak bunyinye…. ni URL nye :

http://www.freewebs.com/kkdkutm/

Check out… gambar terbaru semasa program TBC ’06 di La Hot Spring juga dimuatkan dalam web ni… juga terdapat lagu2 & blog KKDK… satu lagi… kepada sesapa yang rasa dirinye ahli KKDK UTM Skudai… bleh laa emel kat aku… aku nak wat database korg semua ni… nanti xde laa kite semua lost contact antara satu sama lain… emel aku… wmf2099@yahoo.com….

Ok laa… enjoy urself…. dan jangan lupa promote kat member2 yg lain… ok… bye… see u all later…. bye…

Teruskan membaca

Advertisements

All Babies 80-an ( Must Read !!! )

Emm… aku dapat emel ni member… artikel yg bagus bagi aku… untuk bacaan pada masa lapang… enjoy… sure korang teringat balik zaman2 skolah dulu… Tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?… hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah… ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt… program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb…

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan… kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan – shopping complex yang popular utk meluangkan masa dgn family. ni for those yg dok KL laa..

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu… ada yang suka stoking tebal laaa…

internet? email? mendalah ape tu? CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.

tiket wayang pun 5 inggit je. kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, ‘telur’ keras warna warni, ‘rokok’ chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, ‘Ti Kam’.

bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh… lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa… permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, ‘Pepsi Cola one-two-three’, ‘Police & Sentry’, kejar2 duduk…
Teruskan membaca

Team Building Culture ’06

Emm… pagi tadi aku baru smpai umah sewa… dalam kul 4 pagi… penat gile skang ni aku rasa… cam nak tido jer… tapi nak x nak.. kena gak gi keje…. sebenarnye aku abis program Team Building Culture ’06 utk bebdk Kelab Kaunseling & Kerjaya (KKDK) UTM Skudai… aku jadi fasi utk diorg… program ni wat kat La Hotspring kat Besut… Terengganu… kolam air panas beb…

bg aku… program ni ok laa…. not so bad… best gak laa… yg paling best bile bleh mandi sungai… pergghh… aku dah laa lama x mandi sungai ni… teringat zaman kanak2 dulu… then gi berendam dlm kolam air panas…. panas gile… kalu x silap aku… diorg ckp suhu air panas ni dlm 53’celcius…pastu gi jungle trekking lak… bleh mandi air terjun… masuk gua… rasa air akar pokok… rasa tongkat ali… blaa…bla… x larat aku tulis semua… hehehe…

ok laa… lain kali aku smbung balik… nak start wat keje ni…

Teruskan membaca

Lawatan Industri (KENALI ’06)

Dah lama aku x update blog ni… hujung minggu lepas aku follow bebudak KKDK (Kelab Kaunseling & Kerjaya) UTM Skudai gi lawatan industri… gi ari rabu.. balik ari jumaat… kiteorg gi melawat Angkasapuri RTM… Utusan Malaysia… Kilang Proton… Menara Kawalan KLIA… SIRIM… bagi pendapat aku… lawatan camni perlu diteruskan lagi di masa hadapan… byk gak pengalaman kali ni yg aku dpt… thanx KKDK coz sudi ajak aku lagi walaupun aku dah x bergelar student lagi… hehehe…

Semalam busy ngan wat design t-shirt before gi antar printing… pastu kena siapkan video kahwin yg tak settle2 lagi… sampai ke pagi aku berjaga… ingatkan ari ni bleh lepak skit… tapi sampai ke saat ini aku still byk keje… ntah laa… ari ni gak kena siapkan artwork flyers dan layout terbaru utk website company aku… pening.. pening… x tau nak mula mana dulu… apa2 pun tidur laa jap… hehehe 😛

Teruskan membaca

Merdeka !!!

Sedar tak sedar Malaysia yang tercinta ini dah mencapai tahun kemerdekaannya yang ke 49… aku bersyukur kerna lahir di sebuah negara merdeka yang berbilang kaum bangsanya… cuma kekadang aku terpikir… kenapa masyarakat kite seolah2 hanya mengingati erti kemerdekaan di bulan Ogos sahaja… ntah laa… tahun ni aku just sambut hari merdeka kat padang kawad kampus utm skudai jer… malas laa aku nak gi tmpt2 yg jauh… buang masa & minyak keta jer… dan satu lagi persoalan yg bersarang dalam benak fikiran aku ni… bagi aku sambutan merdeka sama sahaja seperti tahun2 yg sudah… bersesak2 gi berkumpul di satu tmpt… then jerit ramai2… MERDEKA 3x… pastu tgk bunga api & persembahan… lastly terus bersesak2 utk pulang…. so ape yg kite dapat sbenarnye… sama2 laa kite pikirkan… peace…

Teruskan membaca