LOST & FOUND (RAYA EDITION) – PART 2

Malam Hari Raya Ke-4… tepat kul 11.30 malam… aku mula drive kereta ke Pasir Putih, Kelantan… nak jemput Jenol… then drive ke Bachok lak… amik Wandy… pastu kiteorg terus bergerak ke Kuala Lumpur… ikut highway Gua Musang… seram giler ikut jalan ni… dah laa jalan berbukit2… pastu kabus tebal lak… asyik kena drop gear jer.. tensen giler…

 

Sampainya di Kuala Lumpur (lebih kurang kul 9.00 pagi)… kiteorg terus bergerak ke umah Abg Amin kat Kg Melayu Ampang… kiteorg main redah je jalan katKuala Lumpur

ni… ikut naluri jer… ye laa.. kiteorg bukannya org KL… hahaha… ni first time beraya kat umah dia… then gi beraya umah member aku yang bertunang… kalu x silap aku… kat Taman Kosas kot… dia upah aku amik gambar dia bertunang… setelah selesai majlis bertunang tu… kiteorg terus bergerak ke Kajang lak… nak beraya umah Amalina lak… dekat kul 6.00 lebih baru smpai sana… susah giler nak cxari umah dia ni… naik bukit.. turun bukit… baru jumpa umah dia…kat Sungai Merab… nasib baik x terbakar enjin kereta aku tu… kiteorg lepak umah dia smpai Maghrib… then bergerak nak cari umah Awie lak… pening gak kiteorg nak cari umah dia…kat Taman Semarak lak tu… ingatkan kat UTM Semarak… rupa2nye kat area Kajang gak… hehehehe…. sia2 je dapat ‘A’ dalam Geografi masa PMR dulu…

 

Sampai je kat umah Awie… kiteorg berehat jap… then bersiap2 apa2 yg patut… nak gi beraya umah jiran Awie… namanye Pak Cik Mazli kot… mula2 sembang tu ok je… tapi bile Pak Cik Mazli bukak cerita.. mak oii… macam2 citer dia kluar… dari start dia abis SPM dulu… pastu cari keje ngan Aziz M Osman… bla… bla… x larat aku tulis semuanye… dekat 2 jam rasanye layan cerita dia… cam dengar ceramah umum lak… hehehehe… lebih kurg dlm kul 12 mlm… kiteorg bergerak untuk makan sate Kajang Haji Shamuri… best woo sate dia… lebih2 lagi makan free… ayah Awie yang belanja…

Lepas kenyang… terus balik tido… bermalam kat umah Awie…

 

Keesokan paginya… kiteorg gi beraya umah Adly lak… Awie pun ikut sekali… kat Taman Megah kot… kiteorg bukan ingat sgt nama2 tempat ni… main redah jer…smpai umah dia… kena makan nasi lagi… dah laa baru lepas makan kat umah Awie seblum tu… lepas beraya umah Adly… kiteorg gi KL Sentral lak… Jenol nak jumpa bakal awek dia… hahahaha…. sementara tunggu Jenol berdating & bersandiwara ngan bakal awek dia tu… kiteorg pun plan wat benda bodoh… kononnya nak gi Plaza seni… tapi naik LRT smpai gi Taman Melati…pastu patah balik ke Plaza Seni… masa kat perhentian Taman Melati… Wandy gi tandas jap… so kiteorg tunggu laa kat luar… tiba-tiba datang seorg makcik cleaner… tegur kiteorg… pastu bagi nasihat skit2… mula2 kiteorg layan laa… tapi lama2 rasa bosan lak sbb dia asyik ulang benda sama jer.. pusing2 cerita pasal jangan derhaka mak… tu je main point dia… so kerana dah terlampau boring… kiteorg mintak diri dengan cara baik…mula2 ingat nak lepak kat Plaza Seni jap… tapi hujan lebat lak… so kiteorg terus laa balik ke KL Sentral… contact Jenol… bagitau dah nak balik…

 

Sampai jer kat umah Awie… kiteorg berehat jap… lepas Maghrib jer kiteorg bersiap2 nak gi amik Adly kat umah dia… dia nak follow kiteorg balik ke JB…sedih gak kiteorg nak berpisah ngan family Awie ni… ye laa… diorg terlalu baik ngan kiteorg… terutama mak ngan ayah dia… masa nak bertolak tu… mak Awie sempat lagi bagi duit raya kat kiteorg… RM10 tu… dah dekat 2 tahun aku x dpt duit raya… x sangka lak tahun ni dapat… hehehe…. kiteorg terpaksa gamble skali lagi bile nak ke rumah Adly ni.. main redah jer sbb x tau jalan… redah punya redah… rupa2nye kiteorg dah sesat sampai Semenyih… so terpaksa u-turn balik ke Kajang… x pasal2 kena hadapi jalan jem lak.. dekat kul 9 lebih … baru laa kiteorg smpai umah dia… then makan malam situ jap before bergerak pulang ke JB… kali ni kiteorg ikut highway jer nak balik JB… x larat dah nak redah jalan2 kampung malam2 buta cam ni…

 

Emm… lupa nak cerita… onway nak balik JB tu… kiteorg sempat gi beraya umah Ain Zalikha… ntah laa… Wandy yang beriya-iya sgt nak beraya kat umah dia… sebab kawan punya pasal… kiteorg follow jer… kiteorg exit ke Senawang dari highway… ye laa… umah dia kat Senawang… xkan laa nak exit kat Skudai kot… kiteorg smpai umah dia lebih kurang dalam 10.30 malam… segan lak bile nak masuk umah dia… x manis dtg umah anak dara malam2 buta camni… nasib baik ni hari raya… kalu x… xdenyer kiteorg nak singgah… hehehe… dah kenyang melantak.. kiteorg pun mintak diri… nak beransur2 pulang ke JB… kiteorg smpai kat JB lebih kurang dalam kul 2 pagi… pastu kiteorg lepak minum2 jap di Restoren Safiah… kat TamanUniversiti… then baru balik & tidur… tamatlah al-kisah pengembaraan kiteorg di hari raya… maybe kiteorg akan wat lagi di tahun akan dtg… ade sesapa nak join?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: