Tentang Seseorang…

Ntah laa… sejak 2-3 minggu ni hidup aku cam happy jer… seolah2 mendpt semangat yang baru… hilang jap ke’lost’an aku selama ni… badan terasa sihat & lebih berstamina… jiwa terasa tenang… minda menjadi tenteram… maybe ni semua terjadi kerana kehadiran si dia… bagi aku… dia ni dah cukup sempurna utk diriku… terlalu perfect bagiku… seolah2 aku bertemu ngan gadis impian aku selama ni… dah lama aku x terasa sebegini… mula2 hubungan aku dan dia hanyalah kawan… namun setelah mengenalinya 2-3 minggu… hubungan ini menjadi lebih kompleks… aku pernah bertanyakan pada dia utk menjalin hubungan yg lebih serius… tapi dia hanya memberitahu aku… biarlah masa yang menentukan segalanya… emm… bagi aku… penantian adalah satu penyeksaan… moga2 cepatlah berakhirnya penantian yang menyeksakan batinku ni…

 

Terasa seolah-olah masa ini bergerak ngan pantas bila aku bersama-sama ngan si dia… sebenarnya aku sudah lama mengenalinya…. Kalu x silap aku… pada bulan 8 tahun 2004… masa tu kiteorg sama2 join Kursus Asas Keusahawanan Siswa di Hotel Mint… aku dari UTM Skudai… dia lak dari UTM KL… tapi pada masa tu aku just mampu menatap wajahnya sahaja… sebab aku x berani menegur perempuan yg aku x kenali…

 

Then… aku bertemu kembali ngan si dia bila dia sambung blajar kat UTM Skudai ni… pastu aku ajak dia join program Karnival Kerjaya ’07 (K’07)… so aku lebih mengenali dirinya semasa gerak kerja K’07 selama 2 minggu… baru 4 ari lepas gerak kerja ni habis… dalam masa 2 minggu ni bermacam2 aktiviti yg aku buat bersama-samanya… gi ronda2 JB… lepak2 kat semua shopping complex di JB ni… jalan2 cari makan… main bowling… tengok wayang…. berkaraoke dlm music box… survey quotation utk decoration stage… makan aiskrim sesama… cari bahan2 mentah utk BBQ… main internet… ajar dia wat design… makan pisang goreng tiap2 petang kat Taman Universiti… main badminton kat dewan KTR… tapi yang paling best gi Team Building Culture (TBC) kat Lenggong, Perak…

 

Masa TBC tu… macam aktiviti2 yang kiteorg wat sama2… pasang khemah… solo drop… jungle trekking… masuk gua… BBQ… main rakit kat sungai… flying fox… masak makanan sendiri… mandi sungai… kena gigit ngan pacat… dan macam2 lagi laa… x larat aku nak ingat semuanya…

 

Dan satu lagi… dia ni laa yg temankan aku wat medical check-up… masa dapat offer keje VMD / Graphic Artist utk IOI Mart… dia sentiasa support ngan apa yg aku wat… bagi aku… dia ni cukup sporting & happy go lucky… aku ingat dia ni pemalu & skema masa mula2 kenal dulu… tapi bila dah kenal… baru tahu perangai sbenarnye… dalam ke’genius’an dia ni… ade gak gila-gila skit… hehehe….

 

Emm… dah x larat lak aku membebel pasal dia… x pasal2 aku kena marah karang… baik aku gi tido… ok laa… chow…

 

* P/s : Ni lagu khas aku tujukan utk si dia…

 

DEWA – CINTA GILA

————————

 

HATI – HATI DENGAN HATIKU

KARNA HATIKU MUDAH LAYU

JANGAN KAMU BERMAIN-MAIN

KARNA KUTAK’ MAIN-MAIN

 

SUNGGUH AKU BERSUNGGUH-SUNGGUH

CINTAKU INI CINTA MATI

MATI-MATIAN AKU

PERTAHANKAN CINTAKU…..

 


REFF:

AKU TAKKAN RELA…

BILA KAU TINGGALKAN

AKU KAN BERBUAT…

APA SAJA UNTUK

MENDAPATKAN KAMU LAGI

 

RUPA RUPA ALASAN KAMU

UNTUK TETAP TINGGALKAN AKU

RUPANYA KAMU MEMANG

SUDAH TAK CINTA AKU

 

CINTAMU YANG BERBISA

BISA RACUNI AKU

BISA-BISANYA KAMU

MAU TINGGALKAN AKU… REFF….REFF

 

2 Respons

  1. ehem2..sapa tu palie??hihi.

  2. sapa tue…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: