Mentari Kembali Bersinar…

Hari ni aku terjaga agak lewat dari biasa… sedar-sedar mentari sudah memancarkan cahayanya yang ceria… aku mengagahi diriku utk bangkit walaupun ianya agak sukar… aku dah berazam sempena tahun baru ni… bekerja dengan lebih gigih serta tekun… aku juga akan berusaha utk melupakan kisah2 silam serta kenangan2 pahit yang pernah aku alami selama ni… ntah laa… mungkin agak sukar utk melupakan semuanya… tapi kalu kite x berusaha… manalah tahu hasilnya… betul x?

 

Skang ni… aku dah rasa kembali kepada kehidupan normal… seperti sediakala… saat sebelum aku mengenali dirinya… jiwa aku kembali tenteram… hati semakin sembuh dari luka… tapi parutnya pasti sukar hilang… aku pasrah dengan apa yang berlaku ke atas diriku sebelum ni… aku berserah sepenuh jiwaku kepada-Nya… hanya Tuhan Yang Maha Mengetahui segala-galanya… pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku… mungkin hanya aku yang tak menyedarinya…

 

Bayangan si dia semakin lama semakin hilang dari ingatanku… ramai kengkawan yang menasihatiku supaya melupakannya terus… bunga bukannya sekuntum… memang mudah untuk meluahkan kata2… tapi dalam hati ini siapa yang tahu… ada gak insan yang menyedarkan aku… katanya… “anggaplah apa yang berlaku itu sebagai satu pengalaman hidup… yang pastinya menjadikan diriku lebih matang…” emm… ada kebenarannya di sebalik kata-kata tersebut… thanx to all my frenz yg support aku selama ni… tanpa korang semua… pasti aku dah hilang pertimbangan… jasa2 korg takkan kulupakan sampai bila2… moga2 Tuhan merahmati dirimu semua…

4 Respons

  1. apsal nak lupakan plak… just be friends je la… lepak ar…

  2. hahaha… thanx 4 ur advice…

  3. A’kum…
    akhirnyer aku ade kesempatan gk nk bace blog ko…hehehe…
    Palie..palie…rupe2nyer byk yg jadik kt ko eekk sejak aku dh lame x jumpe ko nie…
    Apepun, Palie…aku doakan smoga satu hari nanti ko akan jumpe pompuan yg btl2 memahami ko n terima ko seadenyer..
    ko kan kuat,Palie..tak best la layan sedey je cmniee…
    Allah dh tentukan sape org yg terbaik utk ko wlupun bkn dia yg terbaik dlm muka bumi ini, tp, mungkin blm masenyer utk ko sedar sape orgnyer.. Tuhan bg ko merase mcm2 pengalamn sblm ko dpt yg btl2 org yg dijadikkan utk ko…sekurangnyer kite bersyukur sbb kite kenalmcm2 ragam manusia..hhohoh…
    jgn bengang dgn aku,Palie…hehehe..
    kan best dpt rase mcm2 pengalaman…yg penting, jadikkan sume tu cerita2 idup kite yg ble kite ingt balik,kite akan ketawa,bknnyer kite akan bersedihh… Setiap org ade jln yg kite kena lalu,tp,jln msg2 lain2…aku pun rase,ko pun rase n org lain pn rase..tp, apepun,idup kena diteruskan!!Chaiyork Palie!!

    Daripada ko pk2 benda yg sedih2 tu,baik ko pk cmane nk majukan diri ko n jadik org yg “hebat” satu hr nanti…biar sume org kagum dgn ko,tak pndg rendah kt ko…n paling penting, tunjuk kan pd org2 yg dh bt ko lost, yg ko pun blh berjaya gk dlm idup ko!! Chaiyork Palie!!
    Aku balik Johor nanti,aku nk tgk ko dh keje stabil,dh makin ensem, dh makin byk duit, dh makin kemas, dh makin matang, n plg pntg makin baik ati utk blnje aku…;-)
    Ko pun dh dewasa,Palie…
    blh pk baik buruk…
    So, jgn bt idup ko suram dgn rencam idup yg pahit nie..
    Go, Palie!Go!
    hehehe…
    aku dh menaip, mane prnh pendek…hehehe….

  4. ok la tuh.. kembabalilah beisnar mu palie… li, hari niado oghe make di ketumbar.. tok perase pn ogheh dok tgok dio.. cacing kepanasan giler2 aku…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: