Di Keheningan Malam…

11.47 malam… 12 Januari 2007…

 

Penat btul keje ari ni… tapi aku x kisah pun… aku rasa cam enjoy gile keje sini… macam2 benda baru yang aku blaja kat sini… petang tadi baru jer siap ukir polystyrene… best gak… layan giler… dah lama aku x wat keje2 halus & berseni camni.. kalu x silap aku laaa… last sekali aku wat mende2 camni masa aku amik Pendidikan Seni masa SPM dulu… tahun 1999… mak oii… dah lama giler tu… dah rasa cam keras balik tangan ni… terpaksa laa wat pelan2… btul laa kata seorg pak guard yg keje sini… katanya padaku… “sinilah tempat yang paling sesuai utk ko asah balik bakat yang dah lama terpendam… ” aku akui mungkin ada kebenaran kata-katanya tu… ye laaa… sejak aku guna computer utk wat design2 ni… aku dah jarang2 sentuh pensel… kertas lukisan… kanvas… water colour… poster colour… krayon… berus lukisan… pensel warna… inking pen… pisau… bla… bla… bla… yang aku biasa pakai pun… cat pelaka jer… tu pun wat banner jer… kekadang rasa cam rindu lak nak wat lukisan ikut cara manual ni… tapi nampaknya cam masa x izinkan aku berbuat demikian… ntah laa…

 

Mula2 aku bercadang nak makan sambil lepak2 ngan member2… then bile aku contact diorg semua… masing2 ade komitmen lain… ade yg dah makan ptg… ade yg nak study… ade yg nak rehat kat bilik… ade yg gi jalan2 @ shopping… ade yang ada temujanji (atau dating dalam bahasa bunga2nya)… bla… bla… x larat aku nak tulis semuanya… so kesimpulannya… aku makan laa bersendirian… kekadang rasa cam best gak layan lost sorg2 ni… lebih2 lagi dalam kesejukan di kala hujan turun tak berhenti2 dari semalam… emm… mungkin lumrah kehidupan… ada masanya kite perlu bersendirian… ade masa kite bersosial… tgk laa keadaan semasa camner… cam sadis lak citer aku ni… tapi x kisah laa… janji aku susahkan org lain…

 

Oh ya… sebut pasal member2 ni… baru aku teringat sesuatu… kepada member2 aku dari Kelab Kaunseling & Kerjaya (KKDK) UTM Skudai…di kesempatan yang ada ni… aku memohon ribuan kemaafan ngan sikap aku semasa gerak kerja Karnival Kerjaya ‘07 (tempohnya 2 minggu)… ternyata banyak perubahan yg berlaku pada diriku dlm masa 2 minggu tu… ntah laa… aku seolah2 menjadi seseorg yg lain… baru skang aku tersedar tentang perkara tu… ntah laa… terasa betapa bodoh diri ni yg berubah kerana seseorg… sorry my frenz… thanx a lot coz sedarkan diriku yg serba kekurangan ni…

 

Sebelum jari-jemari in berhenti menulis… sebelum mata pena ini ditutup… oppss… silap… sebelum jari telunjuk aku men ‘shut down’ kan komputer ni… izinkan aku mengucapkan berjuta2 lemon kepada semua member2 yg support aku selama ni… jasamu tiada tandingannya… hahaha… chow…

 

P/s : Mungkin korg perasan kenapa kekadang aku posting smpai 2-3 posting dalam masa 1 masa… kalu korg nak tau… aku wat blog ni dlm microsoft word dulu… then bile aku ade masa… baru aku upload sekaligus… jimat skit masa… hehehe….

4 Respons

  1. ceh..mkan2 sorang2 kunun yg ak tman ko ari 2 ape????

  2. bile masa lak ko temankan… 12 januari tu kan ari jumaat… time tu ko kan kluar ngan koyan… wani… ain… kan kite selisih kat jusco tmn u… lupa laa tu… hehehe…. peace…

  3. pal..yg jmpa kitorg kat jusco 2 kitorg dah kua dr petang tp duk smpai mlm..aku dh mkn ptg 2 kt jusco then br ko ajak…sori kalo ko terasa…

  4. hahahaha… aku x terasa laa… don’t worry my frenz… small matters jer tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: