Warkah Dari Seorang Teman Bernama Melinda…

Kali ni aku malas nak taip blog aku… so aku edit jer emel dari temanku yg baik hati… thanx for ur advise… really appreciate it…

Bahagian Pertama

i support u..

hey palie.

pe benda la yang ko merepek kat blog ko tuh…tak patut langsung ko nak rasa sedih sbb cinta ko tak diterima..

pada ako la kan..
first time tgk ko..
ako mmg rase ko nih hampeh+selekeh..
ako rasa…biar betul ada org camni..
tapi…bile ako kenal ko jek..
ko happening gile…baik gile..otak pun gile…otai lak tuh dalam design..
ko dah nak hampir perfect dah palie..serius..
ko baik sgt…tapi tak tau la..ako pun kenal ko yg baik2 jek..
blom tunjuk taring lagi kot..hehe bistuh..watpe nak sedih2..?
ko pasti ke ko cintakan die sbb die?
or sbb ko rasa kesunyian.? sume org keliling ko dah ade awek..tapi ko sorang je yg single? ko rase rendah diri? dun b a hypocrite!
ko tak perlu rasa semua tuh..
yg rugi dalam hal ni..perempuan tuh..sbb begitu mudah reject ko..tak beri ko peluang nak buktikan keikhlasan hati ko…or mungkin jugak die ade sbb yg lain..

erm…ako nih siapa je la nak bagi nasihat.. ako faham perasaan ko…ko kire beruntung palie…ko masih blom memberi sepenuh cinta ko…cam ako..ako mmg terlalu sayangkan die tapi…. (bahagian ni terpaksa aku cut… aku xnak bocorkan rahsia melinda…)

i`m glad to hear that ko semakin ok..and dah mula fokus dlm kehidupan ko..mmg kite perlukan pasangan dlm hidup…tapi kan palie..biarlah cume satu aje…bercinta byk2 kali wat pening kepala jek..n jgn ko mimpi la senang2 jek nak jumpe permaisuri hati kau tuh…susah dapat…susah lepas…
n..one more thing…IKHLAS…ko suke die sbb hati ko suke die..bukan sbb terdesak..n lihatlah dgn mata hati…ko nak idup lama ngn die…pastikan die ade perasaan yg sama spt ko…cinta mmg tak bler dipaksa..

ako tak nafikan..ako sendri byk gile probs ngn bf ako…sumtimes i just wish to be alone in this world..tapi..ako tau..ako perlukan die lebih dari die perlukan ako…

ko org yg baik…dan ako doakan ko jumpe dgn org yg baik…yang lebih sempurna..yang lebih memahami…biarlah..ko perlu tunggu…tapi kebahagiaannya kekal sepanjang hayat…ko tak perlu cari cinta…ia akan datang sendri..pasnih..kalu ko ade perasaan kat mane2 gurl…just take it slow..pelan2…jgn ikut sgt perasaan terburu buru ko tuh..nanti lucca d jiwa lagi…
lagipun jodoh di tgn Tuhan…
laki n perempuan pun ada mcm2 jenis..
ada yg ske pandang rupe..
ada yg ske pandang duit..
ada yg ske pandang hati..

ko kategori mane palie?
kalu ko nak yg berduit…jenis perempuan yg camtuh gak la yg ko akan dapat…hidup ni ada karma..what u give..u get back…think bout it..

well..ako mintak maap la kalu ako wat luke lama ko berdarah kembali kan..but as a friend..ako rase ko best…dan ko layak terima gadis yg terbaik..
sory eh kalau ada terkasar bahasa…ako mmg cakap straight to the point…tak reti nak kias2..🙂

take things as it is..
just enjoy urself…
just be yourself…

Bahagian Kedua

jgn pk camtuh palie..
nih sume ujian Tuhan..
kalu ko nak elak rasa terluka…
ko biar lak..pompuan tackle ko..
ko skang pun dah tak serabai dulu..
keje dah ada..
kete dah ada…
terjamin sket ar pompuan rasa..
hehe..

yg penting hati ek..
sabar n ikhlas..
ako nih dah terlalu byk bersabar dgn xbf ako tuh..
dah byk kali makan hati ngn perangai die..
lebih mudah menyayangi org yg sayangkan kita…daripada..menyayangi org yg tak sayangkan kita..
pe yg ako merepek nih?
segalanya ada balasan
ko reda n berdoa je la ko jumpe yg terbaik ek..

nak tau sumtin tak?
ako dah mmg rasa yg awek tuh..biase2 jek ngn ko..masa ko kate ko suke kat die..
org yg lawa…dorang memilih sket..
ye lagipun…tgh ramai org nak kan..
skang nih ko ada 2 pilihan…
ko berdoa je la..yg mungkin 1 day hati die akan terbuka utk ko..
or ko just forget her…and mulakan hidup baru..pencarian baru..

gudluck my fren..
daa~

4 Respons

  1. erm…ako tertipu oleh palie..
    die jahat sebnarnyer…die tak suke amik gamba ako..mulut die sangat laser…die suke kate ako gemok…arghhhh!!! ako tarik balik kate2ku…kebaikan yg ditunjukkan dusta semata!!!!
    hahahaha..palie tak mandi….

  2. muhahahhahah… palie mandie… just style rambut dia tue je… dia ikut style korea… muahahha… palie… muahahaha…

  3. ko tgk melin… member aku pun ckp aku mandi tau… cam aku duk serumah ngan ko jer..

  4. rilek la brader..
    idup ni pnjg lg utk ko pk sume mnde 2..
    yg pnting pastikan idup ko dlm keadaan stabil..
    ps2 selalu la ingt parents ko..
    ur parents r the 1st priority in ur life…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: