Hari Valentine…

14 Februari… Valentine Day (kononnya hari ni je yg sesuai utk berkasih sayang laa… kalu hari2 lain x payah nak sayang2)… kalu org melayu kite panggil Hari Kasih Sayang… Kekadang aku terpikir kenapa laa ade gak org2 kita (especially muslim) ni yg sambut Hari Valentine ni… diorg x penah baca sejarah pasal Hari Valentine ke… kalu aku nak story kat sini x larat nak taip semua… kalu btul2 nak tau pasal Hari Valentine ni.. senang jer… bukak laman web Google.. then taip laa Valentine Day… nanti berlambak2 laa kluar info dia…

 

Ntah laa… masing2 dah besar panjang… so tau laa mane baik buruknya… emm… sebut pasal kasih sayang ni… teringat lak kat insan2 yg pernah hadir dalam hidupku selama ni… aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada insan yg pernah aku sayangi @ cintai kerna mengajar aku erti sebuah percintaan… terima kasih gak kerna meninggalkan diriku di kala aku masih mengharapkan sebuah cinta yg suci… at least aku belajar sesuatu iaitu kekecewaan @ kesunyian dlm hidup ni…

 

Aku juga nak ucapkan berjuta-juta terima kasih kepada semua kengkwn yg sudi bersahabat ngan diriku ni selama ni… korg semua dah byk mengajar aku erti sebuah persahabatan yg tulus ikhlas… dan juga mengenalkan aku ngan erti sebuah kehidupan di alam fana ini… thanx so much…

5 Respons

  1. you’re welcome..
    friendship never end right?
    till someone break it…

  2. jiwangnye palie….

  3. Ada sekali tue masa kat UTM tengah sembahyang jumaat khutbah kedua punya tajuk pasal Valentine… semua student terus tegak kepala mendengarnyer. Almaklumlah selalunya khutbah ke-2 tue sama jee every week tetiba kali nie tajuk baru plak. Hairan bin Ajaib tue…

  4. Apa salahnya sambut hari tu.
    Kadang2 kite aje yang rasenya itu salah ini salah.
    Padahal kite pun terikut-ikut budaya depa.
    Salahkah memberi kasih sayang (valentine day) sedangkan kite juga menyambut hari khas yang lain ex hari ibu, bapa, guru.
    Jangan selalu mengikut pandangan org lain. Mesti ada pendirian.

  5. Betoi, pisau bedah membuang parut luka emosi.
    Tapi meninggalkan parut kekal di fizikal.
    Unsur hiperbola ni susah nak terangkan.
    Tapi penggunaannya mesti pada tempat yang betoi.
    Bukan main masuk je.
    Study beb,study…..,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: