Antara Manusia , Malaikat & Syaitan …

Manusia – Eh, dah subuh dah?
Malaikat – bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu …
Syaitan – Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini…awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia – Nak makan, laparlah ??
Malaikat – Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah…
Syaitan – Ahh, tak payahla… dah lapar ini !! mmm.. sedapnyaaaa? .

Manusia – Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat – Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan – Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia – Alamak, dah lewat!
Malaikat – Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan – Ahhh?awal lagi?mmm.. aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Teruskan membaca

My New Life…

Akhirnya… terpaksa gak aku beralih kepada WordPress setelah sekian lama menulis blog di dalam Friendster… kalu sesapa yg rasa nak tengok post2 yg lama tu bleh laa jenguk di URL berikut :

http://luccadjiwa.blogs.friendster.com/my_blog/

Emm… aku masih baru lagi ngan WordPress ni.. so byk mende yg nak kena blajar.. agak2 Pak Ngah bleh tolong aku x?

Perjalanan Hidup Yang Penuh Bermakna…

22 Jun 2007, 6.50 petang

Emm… baru je 20 minit aku smpai umah… banyak benda lain yang aku nak wat sepatutnye… tapi ntah laa… tiba2 jer terasa nak menulis… sbb rasa cam dah gian je nak menaip… huhu… ye laa.. asyik baca blog orang lain jer… blog sendiri lak xnak update…

Semalam aku baru menonton wayang “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” kat Pelangi Leisure Mall… best gak citer ni… lebih2 lagi sebab member yg belanja.. hahaha… thanx Suilly… lain kali blanja aku lagi yek… tapi yg malangnya… kereta aku bleh abis minyak lak… ni gara2 member aku yg sorg ni laa… dia degil sgt xnak isi minyak… dah berkali2 aku suruh dia isi minyak dulu… tp dia wat dek jer.. mentang2 dia jadi driver… x pasal2 kereta aku berenti kat depan road block… siap bleh wat lawak ngan polis situ lak.. hahaha….

Teruskan membaca

Aku Menjadi Mangsa Survey

Nampaknya kali ni… aku malas nak menaip.. just nak share pasal aku menjadi mangsa survey yang dibuat oleh salah seorg member aku… survey dia ni betul2 wat aku berfikir sendirian… dan juga muhasabah diri sendiri… maybe apa yg dia tulis ni ade kebenarannye… wallahualam…

 

Amalina Hanisah

Date: localDateTimewithTimezone(“6/7/2007 2:36 AM”,”datetimetag”,”MY”);Thursday, 7 June, 2007 2:36 AM
Subject: my buddies.
Message: Directions : Go to YOUR FRIENDSTER’S PROFILE and list the last 10 people who have given you testimonials. If someone has given you a testimonial twice, skip to the next new person; don’t repeat the same name!01. lubey
02. kak ina
03. jebatwest
04. palie
05. fathiyyah
06. acidnbase
07. megat yusrizal
08. put
09. bangbuss
10. nur izatiQ. Have you ever gotten in trouble with 8?
A: in trouble with 8, never. she helped me once! kelisa story! hee =)

Q: How often do you talk to 4?
A: dulu slalu sgt.. nw kite jauh.. hee

Teruskan membaca

Past Is Memory, Future Is Fantasy

3 Jun 2007 – 10.15pm

“Past Is Memory, Future Is Fantasy”

Kata-kata aku tu dpt masa aku tgk wayang Pirates Of Caribbean kat Pelangi Leisure Mall semalam… kalau x silap… aku dpt kata2 tu dlm trailer before wayang start.. tp aku dah lupa trailer filem yg mane… x kisah laa.. janji citer Pirates Of Caribbean tu best… hahahaa… kekdg aku terpikir gak kata2 tu… terasa cepat masa ni berlalu… sedar2 aku dah nak masuk 25 tahun (jgn lupa besday aku 10 Julai ni)… terlalu banyak kenangan manis & pahit dlm hidup aku selama ni…

Then pagi tadi lak.. aku cipta sejarah aku yg tersendiri… first time dlm hidup aku… bangun tido awal2 pagi semata2 nak gi memancing… bg aku laa… memancing tu satu hobi yg memmbosankan & paling aku x suka nak wat… Tapi oleh kerana desakan housemate2 aku… terpaksa laa aku follow diorg gak.. nak jaga hati kawan katakan… Kiteorg gi mancing kat Tasik Tropika di UTM Skudai… hahaha… berisiko giler tempat yg kiteorg pilih utk memancing tu… baru thrill & mencabar minda… lantak laa… aku layankan jer kepala diorg ni… sewaktu kiteorg asyik memancing tu.. satu keajaiban telah berlaku… aku dpt memancing ikan yg pertama… then yg kedua… dan seterusnya… dalam masa yg singkat… jumlah semua ikan yg aku pancing ada laa dlm 9 ekor… not bad laa bg seorg pemancing beginner cam aku ni… aku terus jd taksub ngan memancing tu smpai berkali2 member aku ajak balik.. tp aku wat dek jer… hahaha… ye laa… diorg dengki sbb aku dpt pancing byk ikan berbanding diorg semua… hahahaha… berlagak jap…

Teruskan membaca