Past Is Memory, Future Is Fantasy

3 Jun 2007 – 10.15pm

“Past Is Memory, Future Is Fantasy”

Kata-kata aku tu dpt masa aku tgk wayang Pirates Of Caribbean kat Pelangi Leisure Mall semalam… kalau x silap… aku dpt kata2 tu dlm trailer before wayang start.. tp aku dah lupa trailer filem yg mane… x kisah laa.. janji citer Pirates Of Caribbean tu best… hahahaa… kekdg aku terpikir gak kata2 tu… terasa cepat masa ni berlalu… sedar2 aku dah nak masuk 25 tahun (jgn lupa besday aku 10 Julai ni)… terlalu banyak kenangan manis & pahit dlm hidup aku selama ni…

Then pagi tadi lak.. aku cipta sejarah aku yg tersendiri… first time dlm hidup aku… bangun tido awal2 pagi semata2 nak gi memancing… bg aku laa… memancing tu satu hobi yg memmbosankan & paling aku x suka nak wat… Tapi oleh kerana desakan housemate2 aku… terpaksa laa aku follow diorg gak.. nak jaga hati kawan katakan… Kiteorg gi mancing kat Tasik Tropika di UTM Skudai… hahaha… berisiko giler tempat yg kiteorg pilih utk memancing tu… baru thrill & mencabar minda… lantak laa… aku layankan jer kepala diorg ni… sewaktu kiteorg asyik memancing tu.. satu keajaiban telah berlaku… aku dpt memancing ikan yg pertama… then yg kedua… dan seterusnya… dalam masa yg singkat… jumlah semua ikan yg aku pancing ada laa dlm 9 ekor… not bad laa bg seorg pemancing beginner cam aku ni… aku terus jd taksub ngan memancing tu smpai berkali2 member aku ajak balik.. tp aku wat dek jer… hahaha… ye laa… diorg dengki sbb aku dpt pancing byk ikan berbanding diorg semua… hahahaha… berlagak jap…

Namun keseronokan memancing aku tu hilang bile pak guard sound kiteorg.. hehehe.. kantoi lak… tp dia x marah pun.. just suruh berenti dlm masa 15 minit… ok laa tu.. nasib baik dia x rampas ikan2 yg aku pancing…

Emm… baru jap td.. kiteorg mkn ikan2 hasil pancingan di tasik tu… tu pun lepas berpenat-lelah menyiang ikan2 yg berbau hanyir giler tu… hahaha… best gak ikan goreng yg kiteorg wat ni.. hehehehe… janji kenyang.. x payah laa gi makan kat kedai.. save duit hari ni… huhuhu.. ok laa… dah penat ni.. lain kali sambung lagi… bye…

6 Respons

  1. you are one day younger than me..😉

  2. hahaha… btul laaa.. awk 9hb Julai kan?

  3. besnye mancing..saper housemate2 ko skrg?

  4. aku duk ngan wandy.. mus… kwn mus… suilly… best woo mancing… then lg 1… skang ni aku br belajar masak… hehehe…

  5. nnti nk ikut mancing leh?

  6. ey.. ain ingat lg pasal ni.. palie de citer.. hehe…
    sedap x ikan tuh?? =)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: