A Cancer Men…

Salam… ari ni aku xde idea nak tulis apa… just nak share info skit pasal zodiak aku… info yang aku petik dari blog Fantasy World… kalu nak check pasal zodiak2 lain.. bleh laa jenguk blog tu… aku x dibayar untuk blog ni… saje2 je aku promote blog ni… layankan…

A Cancer Men

The most sensitive and the weakest emotional type in all Zodiacs he is the man. Most Artists are Cancer. Cancer is controlled by the “Moon” and the moon change it’s shape daily, so Cancer man’s emotional and moods change all the time too. You will confuse with him and yet it is his constantly changes that “Charm” you.

He never goes to get what he wants directly, but he will wait? For chance and opportunity to do so. Once he gets what he wants, he will not loose it, except if he gets tired of it by himself. The most sensitive man who can not stand rejection. He cares what other people feel or think of him. He hates loosing face and he tends to over protected himself, so sometimes people might think he is a cold person. Gifted, creative, imaginative, is Cancer.

A mystery and complexity play a major role in a life of a Cancer man. He could be very funny, very quiet, and suddenly very sad. Living with him could be much unexpected, for you will not know what his next mood is. If you like excitement and surprise, you have the right guy and never have a chance to get bored. He thinks of his home as “nest” and it is the safest place for him. If he feels hurt or depress he will stay at home alone quietly.

Once he feels better, he will come out of his retreat and lives normally again. Being a looser is not him. It is so easy to fall in love with this guy because he is gentle and a very polite guy. His wit and creative mind could win your affection. He will come out from his nest to protect you even if he is not opening himself up to other people much. Not many people will win his heart. His security is only when he has money in his pocket.
Teruskan membaca

Advertisements

Dendam Kesumat Sang Capricorn…

Saya ade seorang teman yang berzodiak Capricorn… saya menggelarkannya sebagai Sang Capricorn kerna beliau sangat jujur dan suka berterus-terang dalam berkata2… beliau mampu menceritakan segala-galanya dengan terperinci tanpa ada sebarang penapisan @ filter kepada sesiapa sahaja… agak danjeres beliau ni… so kepada sesapa yang ada rahsia tu.. elakkan daripada bercerita kepada beliau… kerna beliau tidak dapat membezakan antara fakta yang perlu diceritakan @ rahsia yang disimpan di hati… mungkinkah semua yang terjadi ini disebabkan oleh minda separa sedarnya yang sukar untuk membezakan antara realiti dan fantasi.. antara hak dan batil… ntah laa…saya pun malas nak pikir banyak2 sbb x dpt apa2 dari pemikiran tersebut… nanti ada lak yang terasa… lagipun saya tak mahu ada orang faham dengan apa yang saya cuba sampaikan di sini… lantak laa… hahahahaha…
Teruskan membaca

Kereta Proton Yang Terbaru…

“Jangan tinggalkan orang yang SAYANG kita untuk orang yang kita SUKA, kerana orang yang kita SUKA akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka SAYANG, jangan cuba dapatkan apa yang kita SAYANG, tapi SAYANGlah dengan apa yang kita ada…”

Agak mendalam gak kata2 tu… kata2 yang diluahkan oleh seorang sahabatku… marilah kita cuba fahami maksud tersirat yang cuba disampaikan… emmm…. masing2 ada pendapat serta pendirian tersendiri… so tepuk dada tanya iman…

Hahaha… mungkin ada yang terasa pelik dan tertanya2… apakah kaitan antara kata2 tu ngan proton? seribu satu persoalan pasti timbul di sini.. untuk pengetahuan semua… sebenarnya xde kaitan langsung pun.. hahaha… just aku nak letak kat blog aku ni… lain kali bleh rujuk kat blog ni balik.. xde laa pening2 kepala nak refresh memory otak lak…

Ok laa… kite kembali ke agenda utama kita tadi… ini mengupas serba sedikit arena automotive… mula2 aku tgk iklan proton ni… aku jadi terkedu jap… terkesima jap tanpa mampu meluahkan kata2… bentuknya seakan2 Gen 2 yang telah dinipiskan @ dileperkan sedikit… mesti kereta manyak cantik woo design ni kereta… ayahku dah beriya2 nak booking kereta ni.. x tau laa dia jadi booking ke tak… hehehe… sama2 laa kite nantikan… huhu… di sini aku nak share gambar2 preview proton yang aku perolehi dari 2 buah blog iaitu blog Draxter <<KLIK SINI>> dan Paul Tan <<KLIK SINI>>…

Proton
http://draxter.fwenz.info/?p=274

Teruskan membaca

What I’ve Done?

Disclaimer : Entry kali ini adalah serius dan benar2 belaka… tiada tokok tambah @ angan-angan kosong dibuat semasa entry ini ditulis… Entry ni mengisahkan sekelumit pengalaman penulis dalam menjalani kehidupan seharian sebagai manusia biasa…

Yooshh… kali aku nak amik tajuk lagu hits terbaru Linkin Park sebagai tajuk entry aku… so sambil2 baca entry ni… korg semua bleh laa pasang lagu “What I’ve Done?” kat PC korg masing2 (tu pun kalu korg ade lagu ni… hehehe)… aku bukannye x nak share lagu tu kat sini… tapi memandang akta cyber laws serta creative commons tu… so aku x berani laa nak berbuat demikian… harap maklum… aku just berani share lirik dia jer… hehehe…

“What I’ve Done”

In this farewell
There’s no blood
There’s no Alibi
‘Cause I’ve Drawn Regret
For the Truth
Of a Thousand Lies

[Pre-Chorus]
So let Mercy Come
And Wash Away
What I’ve Done

[Chorus]
I’ve Faced myself
To Cross out what I’ve Become
Erase Myself
And let Go of What I’ve done

Put to rest
What you Thought of Me
Well I Cleaned this Slate
With the Hands of Uncertainty

[Pre-Chorus]

[Chorus]

For What I’ve Done
I’ll start again
And whatever pain may come
Today this ends
I’m Forgiving What I’ve Done!!!

[Chorus]

What I’ve Done
Forgiving What I’ve Done

KENAPA AKU PILIH TAJUK NI?

Aku pilih tajuk ni sebabnye nak beritahu perkara yg aku wat 2-3 ari yg lepas… sbenarnya aku br je balik bercuti dari kampung ni… mesti korg tertanya2 pasal 2 entry aku wat seblum ni… “Blog Yang Tidak Digemari?” dan “Bandar Lucca“… sbenarnye kedua2 entry tu aku dah masukkan dulu dlm blog ni before aku balik bercuti… then aku setkan bile tarikh entry tu nak di’publish’kan… agak magikal skit kan? hahaha… so kepada sesapa yg bagi komen tu… sorry laa sbb aku lambat respon… aku wat camni pun sbb xnak org lain sedar kehilangan aku dlm dunia siber ni… kang x pasal2 ade org tribute utk aku cam Pak Ngah… hahahaha… ok… kembali kepada pucuk pangkal cerita… dan lagi 1… sbelum aku terlupa… aku nak minta maap kepada semua pasal entry2 aku sebelum2 ni byk yg agak merapu… byk berangan2 (Hariz yg cakap)… blaa… blaa… maybe otak aku kekurangan oksigen akibat ketidakpulangan yang agak lama ke kampung halaman tecinta… tapi xpe… skang diriku sudah kembali normal setelah berlakunya anjakan paradigma terhadap minda separa sedarku semasa percutianku kali ni… maybe pasni aku akan cuba kurangkan entry2 yg berunsurkan angan2 @ khayalan semata2.. kerna aku khuatir kepalaku akan direjam dalam air masen oleh Pak Ngah di Cherating nanti…
Teruskan membaca

Bandar Lucca…

Setelah bertahun2 mencari tempat asal kediamanku sewaktu kecil dahulu kala… akhirnya berjaya gak aku menemuinya… tu pun setelah puas aku merayu2 pada Makcik Google supaya dibukakan minda serta jiwaku untuk menerima kenyataan… rupa2nya diriku dilahirkan di Italy.. patut laa nombor IC aku kat tengah2 tu tertulis 69…. lebih kurang camni laa… xxxxxx-69-xxxx (nombor lain terpaksa dirahsiakan kerna bimbang dengan pakatan sulit antara sankai ngan pak ngah)…

Tanggal 22 Julai… baru laa aku tersedar bahawasanya aku telah dilahirkan di sebuah bandar yang terdapat di Italy iaitu Bandar Lucca… dan dipercayai bahawa nama samaranku ‘Lucca D Jiwa’ ni adalah berasal dari bandar ini… harap maklum…

Masih ragu2 dengan kenyataanku?
Ni sedikit info yg aku perolehi dari Cik Wikipedia << Sumber Di Sini >> untuk menguatkan hujah2 bernasku… selamat berinformasi…

Republic of Lucca

Bandar Lucca

Lucca is a city in Tuscany, northern central Italy, situated on the river Serchio in a fertile plain near (but not on) the Tyrrhenian Sea. It is the capital city of the Province of Lucca. Among other reasons, it is famous for being perhaps the largest Italian city with its medieval city wall still entirely intact (though the city has expanded well past the original wall boundaries).

Lucca was the second largest Italian city state (after Venice) with a republican constitution (“comune”) to remain independent over the centuries. In 1805 Lucca was taken over by Napoleon, who put his sister Elisa Bonaparte Baciocchi in charge as “Queen of Etruria”. This affair is commemorated in the famous first sentence of Tolstoy’s War and Peace:

“Well, Prince, so Genoa and Lucca are now just family estates of the Buonapartes.(…) And what do you think of this latest comedy, the coronation at Milan, the comedy of the people of Genoa and Lucca laying their petitions [to be annexed to France] before Monsieur Buonaparte, and Monsieur Buonaparte sitting on a throne and granting the petitions of the nations?” (spoken by a thoroughly anti-Bonapartist Russian aristocrat, soon after the news reached St. Petersburg).

After 1815 it became a Bourbon-Parma duchy, then part of Tuscany in 1847 and finally part of the Italian State.

Blog Yang Tidak Digemari?

Emm… ari ni diriku terasa kemalasan yang amat sangat… terasa otot biceps serta triceps di lenganku ni sudah tidak mampu menahan bebanan akibat penulisan tanpa henti di blogku ini… medulla oblongata yang melalui saraf tunjangku juga terasa perit… seolah-olah diriku mahu tidur melelapkan mata selama 2-3 ari secara berterusan tanpa henti… tapi apakan daya.. diriku masih ada tanggungjawab @ komitmen yang perlu dilaksanakan…

Kali ni aku nak share skit pendapat seorang sahabat yang bernama Cik Ajurina… << Entry Asal Di Sini >> pada aku… pendapat dia ni agak menarik gak utk diketengahkan di arena pem’blog’an Malaysia ini… sama2 laa kite hayatinya…

Pabila Sang Ajurina menulis…

Blog cemane yang aku tak suke bace:

1. Background image or colour. Aku cukup pantang bace blog yang ade kaler-kaler meriah kat belakang body text. Kalau nak kreatif pun agak-agakla sket. Eh tapi tu blog korang kan? Lantakla.

2. Saiz tulisan. Ade saiz body text kecik yaamaat. Kena pakai kanta pembesar nak bace. Dahle aku ni rabun. So tolak tepi la nak bace.

3. Takde perenggan. Wahahaha. Kalau aku cukup sabar aku  bacela. Tapi aku pernah gak buat. Maksudnyer aku tak bagila korang bace kot. Hiks.

4. Copy paste. Aku pun suke copy paste. Tapi pastikan bace dulu baru paste. Ni siap ade ‘<‘ dan ‘>’ kalau copy paste dari email. Memang pemalas btol nak edit.

5. Java script. Aku pernah ade gak dulu ni. Ade cursor trail. Kekonon canggih la? Kalau browser tak up to date memang lambat nak load. Tutup je. Takyah bace.

6. Blog lame tak apdet. Wakakakkaa. Opss.. perli sape tu? Larikkk.

P/s: Sbenarnya aku nak tau pendapat korang semua tentang blog aku ni… ade sesapa yang nak bersuara? x kisah laa nak bagi kutukan membina ke.. pujian ke.. janji ianya tulus ikhlas dari hati yang suci murni umpama minyak masak zaitun… agar aku dapat memperkemaskan blog ini supaya sejuk mata memandang… berat sama dipikul… ringan sama dijinjing… sekian dulu laporan dari saya utk TV Lucca D Jiwa… saluran penderitaan anda…

Aku Ingin Terbang !!!

Pulau Redang

Andainya diriku ini mampu berterbangan di udara… pasti akan kujelajahi seluruh pelusuk dunia… untuk melihat dengan mata sendiri… proses globasasi yg sedang berlaku di era siber ini… di sebalik bangunan-bangunan moden yang gagah berdiri… pasti akan terlihat keangkuhan manusia… yang berlumba-lumba membina super weapon untuk menguasai alam semesta… adakah mereka tidak sedar yang dunia ini hanyalah sementara… tatkala datang gempa bumi besar @ tsunami ganas… pasti dengan sekelip mata sahaja… semuanya boleh musnah dan hancur berderai menjadi debu-debu halus yang bakal ditiupkan entah ke mana…

Aku ingin terbang… benar-benar ingin terbang bebas di angkasaraya… tanpa sebarang sempadan @ sekatan… pasti aku berpeluang melihat keluasan sebenar duniawi ini… yang menjadi medan untuk manusia mengejar kekayaan serta kemewahan semata-mata… tanpa menghiraukan lagi erti sebuah maruah… martabat… kesetiaan.. kekeluargaan… persahabatan… cinta dan kasih sayang…

Teruskan membaca