Robert Fulghum

 

I believe that imagination is stronger than knowledge —
That myth is more potent than history.
I believe that dreams are more powerful than facts —
That hope always triumphs over experience —
That laughter is the only cure for grief.
And I believe that love is stronger than death.
~ Robert Fulghum ~

Robert Fulghum? sape dia ni… aku pun x kenal sbb x penah jumpe… aku pasti yg Pak NgahSankaiIra.. hatta Rina x kenal dia ni… hahaha… tapi aku tertarik ngan satu petikan artikel dalam website dia… << KLIK SINI >>

Robert Fulghum

During an interview a journalist asked:

“Your biography says you’re an artist, so where’s the art?”

Not an unreasonable request, I suppose. I replied that it’s true that I’ve made art most of my life, that I’ve had my own studio for forty years, and that I taught drawing and painting and art history for twenty years at Lakeside School in Seattle. There are several hundred paintings, prints, collages, and sculptures piled up here and there, and I keep making more. But. It’s also true that I’ve rarely shown my work and never entered the arena of commercial art.

The journalist replied, “Why? Is it that bad?”

Well, it’s not for me to judge the quality of the art. I like doing it. The pieces have a history in that I go back and paint on them again after some years. They contain memories for me now. I don’t do art to address other people but to address myself.

I’ve never done art with a thought of being a professional artist who makes a living by selling his art. I’ve never had a commercial show in a gallery. I suppose I’m like those who write poetry or songs without seeking publication. I make art in and for the experience itself – to satisfy a need to express myself in a creative, colorful, non-verbal way.

“No problem,” said the journalist. “I still want to see the art.”

Kesimpulannye… aku adalah seorg professional artist who makes a living by selling his art… ye ke… lantak laa… hahaha… x kisah laa… janji aku x mintak sedekah di tepi longkang umah Ira ataupun Rina… hahaha… peace upon you all…

6 Respons

  1. ih.. aku kenal org ni.. dia ialah seorg pelukis yg lukis lukisan2 itu..
    neway,
    rumah aku takde longkang😀

  2. hahaha…aku ingat tadi Robert Fa Lung Gong ( http://www.falundafa.or.id/latihan.htm ) yang buat gerakan senyap senaman yoga yang nak menguatkan ubun-ubun tadi…rupenye pelukis…hahaha…tapi lukisan die aku sikit pening kenapa die tak pro lukis gambar kucing bogel?

  3. laaa…dah tentu aku kenal dier…die penah tinggalkan nama dier kat sbox aku..

  4. rina – kesiannye umah ko yek… longkang pun xde.. kalu hujan lebat… mesti terus banjir kan?

    hariz – eh… eh.. maybe diorg tu adik-beradik kot…

    sankai – ye ke… lain kali ko kem salam kat dia yek… pesan kat dia suruh bayar hutang kat aku…

  5. umah aku ade salur air, maka bila ujan takkan banjir😀
    hebat kan rumah saya :>

  6. wahhh…. hebatnye… laksana mahligai istana kaca disulami pertama biru.. huhu…🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: