Hepi Besday To Me !!!

Ari ni… genaplah usia aku menjejak suku abad.. huhu… dah lama aku hidup rupa2nye… so pada hari yg berbahagia ni.. aku xnak laa emo2… cuma tahun ni aku rasa cam lain macam skit… ntah laa… tiada sambutan hari jadi utk diriku dibuat… sekadar mendapat wish “Heppi Besday” dari teman2 karib ku jer… ok laa tu… dari xde org langsung yg ingat besday aku… huhu… maybe sebab aku dah xde rakan2 seperjuangan yg stay di JB ni… ramai dah berhijrah ntah ke mana2… nmpak gaya cam aku kena berhijrah gak ni… smpai bile aku nak duk JB ni… kang x pasal2 aku sorg jer yg survive kat sini… member2 yg ade kat sini skang pun pasti akan meninggalkan diriku jua… so sebelum mereka meninggalkan aku bersendirian & terkontang-kanting di sini.. baik aku tinggalkan mereka dahulu sebelum terlambat… hahaha….

Penantian

Di kesempatan yg masih ada ni.. ingin diriku merakam jutaan terima kasih kepada kengkwn yang ingat @ wish besday aku baik secara fizikal @ mahupun imaginasi… x kira laa melalui lisan.. perbuatan… sms di henpon…. emel… mahupun melalui testimonial @ comment di frenster… korg semua memang cool habis… x sia2 aku dpt kenal kawan seperti korg semua… huhu…

Dan ni nasihat dari seorg sahabat baik ku… Wandy… thanx for ur advice… really appreciate it… agak berbisa dan menusuk kalbu juga laa… baca, fahami & fikir2kanlah maksud yg cuba dismpaikan….

ORANG KATA.. have fun on your birthday, panggil kekawan and sedara mara, berpartylah sepanjang malam, make it a memorable one!!

ATUK KATA.. setiap hari jadi, kita semakin hampir, hampir setahun dengan kematian, setahun lagi diberi peluang utk beramal, bertaubat..

AKU RASA.. betul jugak tu..

so to my pren.. pilih la lek lok..
hahahaha.. aku amik dari adik aku..

Dan ni kata2 yg aku ceduk @ curik dari Sankai… hahaha… sorry bro… gua memang suka curi bahan2 dari blog ko.. hahahah… peace…

“Try sit down and think for a moment.. where were you the last 10 years and what are you thingking that time….got it.?? now try imagine 10 years from now….what you see and what are you doing in that time.?? got what i mean.??”

Kata2 tu memang membuatkan aku terpikir sejenak… smbil merenung masa depanku yg x pasti… adakah hidupku akan berterusan sepertimana skang ni.. atau berlakunye keajaiban yang bisa merubahkan seluruh ekosistem hayat hidupku ni.. wallahualam… x kisah laa ape yang bakal berlaku.. yg penting kite mesti tabah menghadapi segala dugaan serta cabaran yang mendatang… hidup mestilah berani.. berani dalam menanggung risiko.. berani kerna menegakkan yg benar… berani mempertahankan prinsip diri sendiri… berani untuk belajar dari pengalaman org lain… dan seribu satu lagi keberanian yg perlu ada dalam diri kite ni…

Ok laa… selamat malam semua… mataku dah berat ni.. umpama menatang minyak yang penuh… kalu dicucuh ngan api.. pastinya ia marak terbakar… bye… nak tido dulu… moga2 aku dpt lelapkan mata serta bermimpi indah di malam yang syahdu ini… amin…

7 Respons

  1. demm…kena bayar royalti beb…3 malam tanpa bintang tu aku pikir tu ayat….ko sesenang jer 3 saat tanpa segan silu amik..heheheehehe….

    neway…selamat hari besday…dan ko tu dah tua ok..jgn berperangai macam bebudak…

  2. hepi…hepi…hepi belated besday!!
    bile pikir2kan balik..besday ni sbnanye bkanlah hari yg patut kite raikan dgn rakan2 je…kalau parents sume masih ada, be thankful to em..sbb time besday kite ni laaaa ibu kite menyabung nyawa melahirkan kite… T_T
    uhuh..ter emo pula…
    anyway org July mmg emo..
    sbb saye pun org July jugak..haha sesuka hati buat generalization..
    and..thanx for the add eh..nnt saye add awak pula.
    one yr older, one yr wiser! have a nice day en palie!

  3. happy birthday!

    semoga hari ini dan hari-hari seterusnya lebih baik dari semalam. kesedihan mengajar kita menghargai kegembiraan walupun cuma sedetik.

    keterasingan bukannya bosan. KADANGKALA bila terasing, baru kita nampak siapa kita sebenarnya. itulah namanya MUHASABAH.

    semoga umur yang bertambah menguatkan lagi semangat untuk hidup. hidup hanya sekali. hiduplah dengan BAIK.

  4. hepi besday encik!
    semoga panjang umur
    dan
    dimurahkan rezeki 😀

  5. epi bdayy😀
    ehe,smoga pjg umur,murah rezeki n berjaya di dunia n akhirat!

    smoga smakin hari,smakin bertambah iman kita🙂

  6. sankai, nzra, bayan, rina, ida – thanx for ur wish.. reall appreciate it…

  7. kau klu open table kat senibong… memang aku wish time tu gak… tp oleh kerana party di tunda so time party nanti baru aku wish… hahahaha….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: