Aku Pun Mau Emo…

Kali ni aku terasa cam nak emo2 gak.. maybe sebab dah terpengaruh ngan rakan2 blog yg lain cam Pak-NgahSankaiRina… bla… bla… (sorry kepada sesapa yg aku x tulis nama.. x larat nak ingat semua… aku hanyalah insan yang lemah)… ntah laa… sejak semlm jiwa aku terasa agak kacau skit…. semuanye bermula apabila seorg teman serumahku telah pergi meninggalkan aku bersendirian di JB ni… beliau telah mendpt offer untuk mengikuti KPLI (utk yg tidak tau… KPLI tu ialah Kursus Perguruan Lepasan Ijazah) di Jitra,Kedah… beliau lantas menerima offer berikut tanpa memberi peluang utk aku berkata2 barang sepatah dua kata.. dengan kata lain… beliau ingin berpindah dari rumah sewaku ini tanpa memikirkan perasaan diriku yang gundah gelana ni… bak ranting-ranting merbau yg ditiup angin sepoi-sepoi bahasa di kala gerimis mengundang… pasti mereput ditelan sekawan anai-anai…

Emo

Beliau adalah sahabat terbaik yang pernah aku kenal sepanjang kehidupanku di Johor ni… terlalu banyak kenangan pahit manis yang pernah aku alami bersama2 beliau sepanjang tempoh perkenalan kami… beliau laa yg memberi dorongan utk aku terus berdikari ketika aku masih terumbang-ambing mencari kerjaya satu ketika dulu… beliau juga selalu menolak motorku hingga ke bengkel ketika motorku meragam… beliau juga menjadi tempat peminjaman wang di kala diriku kesempitan duit poket… dan beliau banyak memberi nasihat kepada jiwaku di dalam arena percintaan… ntah laa.. kalau disenaraikan di sini… pasti entry kali ni menjadi 8 mukasurat panjangnya… pasti xkan layu lalang menyembah bumi… umpama sekuntum bunga teratai yg dihinggapi kumbang merah…

Then.. aku teringat pada kata2 yg pernah aku luahkan pada seseorg… x sangka lak akhirnya kata2 tersebut memberi kesan impak maksima pada diriku sendiri… pada masa skang ni…

“Kita ni kan manusia… Pasti ada pasang surutnya dalam kehidupan maya ini… So kita kenalah jadi lebih flexible… Barulah jadi seorg insan yg versatile…”

Yupp… maybe kali ni aku akan jadi lebih matang @ sebaliknya… aku x berani komen apa2 skang… cuma aku terasa kehilangan sesuatu.. seolah2 apa yg aku wat 2-3 ari ni menemui jalan buntu… seolah2 tiada semangat… arghh… pedulikan semua itu.. aku perlu bangkit dan teruskan kehidupan seperti biasa… tiada apa yg perlu disedihkan… setiap pertemuan pasti adanya perpisahan… yang hidup pasti mati… itu yg kena aku pegang skang ni.. ok laa… aku sbenarnya x reti sangat nak emo2 ni… hahaha…. saja2 jer wat entry emo ni… kalu x best tu… maafkan aku wahai penunggu gua… jumpa lagi…

16 Respons

  1. ni bukan emo la dol….ini adalah jiwang seorang gei…tak cayer tanya pangah..

  2. mayb ko rasa die camtu patlie..
    tah tah die nk kluar dari rumah laju2 sebab dah nyampah nk tgk muke ko dah per… haha.. ko punye emo cam pompuan la.. sila baiki emo anda supaya lebih cemerlang lagi.. sekian..

  3. kau macam lupa manusia2 lain dipersekitaran kau je… gua masih di stulang… apa2 hal… calling je la…

  4. emo itu permainan budak2 tadika…nak kate syaitan segan pulak…hahaha…aku paham situasi ko sekarang ni…bukan nak kate gei…aku pon ade member kebaikan kegilaan..member dari kecik lagi…dah macam adik beradik..kalau aku dulu kene pukul dengan kongsi gelap cina, die lah datang bawak pedang samurai aku pi tetak kepala takok cina tu sampai betul2 suci..n then kalau die pulak kene kejar dengan anjing, aku lah yang bawak pistol/sniper pi tembak anjing tu….tapi sekarang diep kat serawak sebab main polis entry wan tu jaga polis mati pencurik jaga…dah 5-6 bulan aku tak jumpe die pasal die gi main polis(recruit la bukan main romen)….

  5. ganbatte ne!!
    ^_^/

  6. aik..adakah rina itu merujuk kpd aku atau org lain???hehe..aku emo ke??emm sensitif..thats the right word ok. hehe.

  7. sankai – jiwang ngan emo tu x sama ke? hehehe…

    ngah – terima kasih di atas teguran @ nasihat kamu.. wahai sifoo…

    manis – tq.. pepahal kalu ade projek best.. jgn lupa kontek aku..

    hariz – btul tu… susah gak kehilangan seorg teman baik ni…

    rinakeiko – tq…

    rina – hahaha… nmpaknye ade 2 org bernama rina di sini.. dan kedua2 nye sgt emo…

  8. itulah manusia …kalau tak der perasaan namanya..’tiang seri’…hehehehe..

  9. ….[][]]]]…

    Askum…]]]

    Huuu ::::][][

    TabahKAN HAti Nooo…
    Patah tumbuh MSTI Berganti nya…[][[]]]…

    Hargai a MBER2 di samping KO…Nti DIoRANG pan akn tggalKAN KO GK…

    SO saat BErSAMA Perlu DI PUASKAN 100%..

    ALL DA BEst TO HANG…

    [][][][][[>>..LIE

  10. its not emo … emo is not like you say .. you just gay .. you just shit .. sick .. fuck you …

    if you want to be emo .. learn first bout emo ..

    fuck hell !!

  11. wahai cik im emo… emo yg dimaksudkan di sini adalah luahan perasaan… dan tiada kaitan dengan style muzik emo mahupun cara hidup emo… dalam seusia 17 tahun, rasanya saudari terlalu mentah untuk menilai sesuatu… mungkin juga sukar untuk membezakan antara hak dan batil… sekian…

  12. […] Makna Sekuntum Bunga…Kehilangan Cinta Hati Bagai Raga Tak Bernyawa..Kereta Proton Yang Terbaru…Aku Pun Mau Emo…About MeMari Berangan Dengan Encik Photoshop…Evolution Of The Revolution…Lirik LaguGagal […]

  13. dia budak yang penuh emo.

  14. biarin ajah dia luapin emosi’y. dari situ tercipta life style emo, so terciptalah musik yang penuh emosi, kalo stye itu cuman untuk menserasikan costom dengan musik n’ lifestyle

  15. yeker emo nh pemainan setan? huhu
    pasnh kne krgknla emo dlm dr nh..huhu

  16. er…emo ke jiwang?
    hehe!
    luahan perasaan ek?
    huhu!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: