Misteri Kehilangan Pak Ngah… (A Tribute To Pak Ngah)

Pagi tadi… aku baru tersedar pasal misteri kehilangan ini… itupun kerna icon2 link di blog ini (URLnya di blog Pak-Ngah.org) sudah tidak memunculkan diri… di manakah pak ngah menghilang diri di kala aku berada dalam ketaksuban untuk melemparkan komen @ kritikan di blog kesayangannya… apakah blog pak ngah mengalami ketandusan database @ kerosakan jiwa raga di server hostingnya… apakah peristiwa silam yang penuh duka nestapa itu datang kembali menjelma… apakah mimpi ngeri ni bakal mengugat keharmonian pak ngah untuk berkarya secara bebas di ruang siber @ arena realiti maya ni… sama2 laa kita berdoa agar beliau kembali aktif seperti dahulu kala… semoga beliau mendapat petunjuk serta hidayah agar kembali ke jalan yang benar… kekurangan diriku pasti terasa tanpa kehadiran pak ngah… pasti tanganku menjadi gatal-gatal serta ruam seluruh badan andainya tidak dpt melemparkan sepatah dua kata di blog pak ngah… ok laa… malas nak membebel pjg2… hayatilah lirik lagu yg pasti pasti menjadi lagu tema untuk drama misteri kehilangan pak ngah musim ketiga…

Garasi

Hilang oleh Garasi

Dimanakah cinta sejati
Yang memberi ketenangan hati..
Sampai kapanku harus menanti,
Kau pergi dan mungkin tak kan kembali..

Dan aku menangis dan aku terluka..
Bila..
Dan aku menangis dan aku terluka….
Bilaa…
Engkau menghilang…

Kau pergi dari ku tinggal kan ku
Lewati malam tanpa kasihmu
Ku rangkai kata
Ku rangkai nada
Yang ku ingin hanyalah cinta
Dan semua menghilang..
Dan semua menghilang..
Dan semua menghilang..

Semua karena cinta ku menangis
Semua karena cinta ku tertawa
Semua karena cinta..
Semua karena cinta..

Dan kau tinggalkan hanyalah luka
Dan semua menghilang..
Dan semua menghilang..
Dan semua menghilang..

Semua karena cinta ku menangis
Semua karena cinta ku tertawa
Semua karena cinta..
Semua karena cinta..

P/s : Untuk maklumat lanjut… sila lawati entry dari Sankai… <Klik Sini>

11 Respons

  1. pak ngah ko sesat kat blog aku..
    gi carik sane

  2. sebenarnya aku tau…..kami ada problem dan aku baru cadang nak wat tribute…

  3. btul tu… kesian pak ngah… pasti dia skang ni tgh bersedih 3 malam tanpa bintang… laksana burung pungguk rindukan bulan….

  4. erm.. aku rasakan server jamm ngn gmbar2 bOgel dia la. pastu x tahan ngan bau si James kesayangan dia tuh. Kalu aku pn tak tahan. hehehhee.. kowg pn tak tahan kn? kn?

    erm palie. icOn link nama aku tu lagi okey dari dlu. wat simpan hama jek. huh..

  5. btul laa maria… aku pun rasa camtu… hehehe….

  6. misteri kehilangan pak ngah menjadi sebutan..siapakah gerangan beliau..aku cukup mentah dalam arena bloggin ini..berikan ku panduan

  7. Palie, walaupon ko ahli baru kumpulan kongsi gelap kami…namun, ko amat memahami kecacatan beliau….gua sedey siyal…apapon aku nasihatkan kat ko, teruskan je la ko pakai Hosting dari WP ni…kalau nak special pon ko beli je la domain pastu direct dari sinip…Jangan ko terogol seperti OKU tersebut…

  8. vangardx – beliau adalah dewa durjana dlm arena pem’blog’an di malaysia ini…

    hariz – thanx atas nasihat tulus ikhlas dari ko… aku amat hargainya…

  9. hahahha ngah dah ilang.baru aman dunia aku rasenya 🙂

  10. haaha… giler laa ko sejuk… x baik ko ckp camtu… kecik ati pak ngah… kalu ko nak tau.. pak ngah ni legend of malaysian blogger…

  11. saya pon budak sangat baru dalam dunia blog nih, pak ngah ye…. hmmm, mesti otai tak hengat beliau tu kan!?🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: