What I’ve Done?

Disclaimer : Entry kali ini adalah serius dan benar2 belaka… tiada tokok tambah @ angan-angan kosong dibuat semasa entry ini ditulis… Entry ni mengisahkan sekelumit pengalaman penulis dalam menjalani kehidupan seharian sebagai manusia biasa…

Yooshh… kali aku nak amik tajuk lagu hits terbaru Linkin Park sebagai tajuk entry aku… so sambil2 baca entry ni… korg semua bleh laa pasang lagu “What I’ve Done?” kat PC korg masing2 (tu pun kalu korg ade lagu ni… hehehe)… aku bukannye x nak share lagu tu kat sini… tapi memandang akta cyber laws serta creative commons tu… so aku x berani laa nak berbuat demikian… harap maklum… aku just berani share lirik dia jer… hehehe…

“What I’ve Done”

In this farewell
There’s no blood
There’s no Alibi
‘Cause I’ve Drawn Regret
For the Truth
Of a Thousand Lies

[Pre-Chorus]
So let Mercy Come
And Wash Away
What I’ve Done

[Chorus]
I’ve Faced myself
To Cross out what I’ve Become
Erase Myself
And let Go of What I’ve done

Put to rest
What you Thought of Me
Well I Cleaned this Slate
With the Hands of Uncertainty

[Pre-Chorus]

[Chorus]

For What I’ve Done
I’ll start again
And whatever pain may come
Today this ends
I’m Forgiving What I’ve Done!!!

[Chorus]

What I’ve Done
Forgiving What I’ve Done

KENAPA AKU PILIH TAJUK NI?

Aku pilih tajuk ni sebabnye nak beritahu perkara yg aku wat 2-3 ari yg lepas… sbenarnya aku br je balik bercuti dari kampung ni… mesti korg tertanya2 pasal 2 entry aku wat seblum ni… “Blog Yang Tidak Digemari?” dan “Bandar Lucca“… sbenarnye kedua2 entry tu aku dah masukkan dulu dlm blog ni before aku balik bercuti… then aku setkan bile tarikh entry tu nak di’publish’kan… agak magikal skit kan? hahaha… so kepada sesapa yg bagi komen tu… sorry laa sbb aku lambat respon… aku wat camni pun sbb xnak org lain sedar kehilangan aku dlm dunia siber ni… kang x pasal2 ade org tribute utk aku cam Pak Ngah… hahahaha… ok… kembali kepada pucuk pangkal cerita… dan lagi 1… sbelum aku terlupa… aku nak minta maap kepada semua pasal entry2 aku sebelum2 ni byk yg agak merapu… byk berangan2 (Hariz yg cakap)… blaa… blaa… maybe otak aku kekurangan oksigen akibat ketidakpulangan yang agak lama ke kampung halaman tecinta… tapi xpe… skang diriku sudah kembali normal setelah berlakunya anjakan paradigma terhadap minda separa sedarku semasa percutianku kali ni… maybe pasni aku akan cuba kurangkan entry2 yg berunsurkan angan2 @ khayalan semata2.. kerna aku khuatir kepalaku akan direjam dalam air masen oleh Pak Ngah di Cherating nanti…


21 Julai 2007 (Sabtu)

Percutian aku kali ni agak menarik gak sebab byk gak perkara2 yg menarik aku wat semasa kat kg ni… salah satu adalah menghadiri Program Bakti Remaja… 1 hari jer program ni… start kul 8 pagi abis kul 4 petang (aku daftar kul 9 sbb bas aku dr jb lewat smpai)… xde aktiviti sgt pun… just dengar ceramah jer then dapat duit RM200 setiap sorg… huhu… byk gak tu… rezeki jgn ditolak beb…

Bakti Remaja

Petang tu lak… aku dapat melepaskan gian aku pada durian… mak aku cakap aku makan durian tu cam org mengidam jer.. hahaha… lantak laa… durian kat jb mahal sgt… ni antara buah2 durian yg menjadi mangsa kerakusan aku… hehehee…

Durian

Then pada sebelah malam lak… ayah aku ajak gi tgk kejohanan seni mempertahankan diri.. Ultimate Warrior di Pusat Latihan Tinju Kota Putra, Besut… huhu… tapi malangnya… pertandingan tu dah habis sewaktu kami berdua tiba di sana… ceh… melepas peluang aku nak layan tgk tinju tu… then.. ayah aku ajak gi minum2 kat bandar Jerteh lak… dalam onway nak gi sana… kiteorg terserempak ngan 1 kemalangan yg baru berlaku… so apalagi… kiteorg berhenti laa di situ… nak tgk2 keadaan yg mendebarkan itu… sempat laa aku snap 2-3 keping gambar di tempat kejadian (kebetulan lak aku bwk kamera aku time tu)…

Accident


22 Julai 2007 (Ahad)

Pada sebelah pagi… tak ke mana2… just duk umah jer.. baring2 sambil layan Astro… best sekali-kala wat camni… hehehe… x payah pening2 kepala pikir pasal kerja… aku sempat gak amik gambar salah seekor kucing yg ade kat umah aku ni… hehehe… saje jer… mengambil gambar tanpa motif yg jelas… lebih kurang cam bunuh tanpa niat laa.. hahahaa… tapi part yg paling bestnye adalah memakan nasi lemak buatan emak sendiri… sangat2 sedap hingga mampu menitiskan air liur kepada sesapa yg terlihat atau terhidu aromanya… bak kata pepatah KFC… sehingga menjilat jari… alamak… aku terlupa lak nak snap gambar nasi lemak tu… xpe.. xpe… lain kali aku snap…

Kucing

Petang tu… aku gi jalan2 cari makan bersama2 family… mula2 nak cari otak2 jer… bile dah dpt… aku teringin lak nak gi pantai… x sangka ade expo kat pantai air tawar ni… layan jap… sambil snap 2-3 keping gambar… then pastu gi lepak jap kat pantai… best giler layan bayu laut yg bertiup sepoi-sepoi bahasa ni… terasa kenyamanannya menusuk kalbu serta sum-sum tulangku ni…

Pantai

Last sekali… ayah aku ajak gi minum2 kat Pantai Bukit Keluang… kalu x silap nama restoren ni Restoren Ikan Bakar D’Kolam… sbenar restoren ni berada dlm sebuah resort… milik seorg member ayah aku… kawasan resort ni sgt cantik… hingga menjadikan aku teruja utk snap gambar2 kawasan restoren dlm resort ni… selepas kenyang menjamu selera… kiteorg pun beredar pulang ke rumah kerna cuaca sudah mulai gelap…

D’Kolam

Pada sebelah malam… kami satu family jalan2 cari makan di bandar Jerteh lak… mula2 kiteorg gi pasaraya Econ Jaya… adik perempuan aku nak cari seluar utk gi kerja… then pastu… kite gi mkn2 kat satu kedai yg aku terlupa namanye… bleh tahan gak rasa masakannya… pastu harga lak murah… lepas habis sepinngan nasi goreng… aku order lak rojak pelempung (btul ke ejaan aku ni)… kalu x silap aku… pelempung ni adalah paru2 kalu ikut fakta saintifiknya…. ntah laa… aku pun x kisah apa2 pun.. janji ianya sedap & selamat utk disumbat ke dalam perutku… hahaha…


22 Julai 2007 (Isnin)

Aku masih lagi bercuti di kampung… hari ni aku xde perancangan apa2… just tido lepas solat subuh… bangun balik bukak tv…. layan astro… mandi… makan sarapan pagi 2 bungkus nasi minyak… then layan tv balik… pastu tido… pastu bangun balik… solat zuhur… layan tv… makan tengahari… tido… solat asar…. tgk tv.. blaa.. blaa….

Malam tu aku naik bas… bertolak utk pulang ke JB dan meneruskan perjalanan hidup seperti biasa… sekian utk kali ini…

12 Respons

  1. bes gak kan cecuti mesia..

  2. demmm…ko pegi makan durian tak ajak gua siuttt…

    dah tu tak bawa plak sini……

  3. amboi2..sonoknye cuti.xde pape utk aku ke? da la rumah aku yg kemas..ngeh2.welkem bek bro!!

  4. ajurina – yupp… cuti2 malaysia sgt best… seperti berterbangan di awan biru… opps… sorii… aku berimaginasi lagi nmpaknye… hehehe…

    sankai – gua mmg nak bwk sini… tp drebar bas x kasi… kerna baunye sgt kuat hingga mengganggu konsetrasi drebar bas utk memandu ngan berhemah…

    rina – hadiah? hehehe… ko xnak masakkan utk aku… so xde laa hadiahnye… hahaha….

  5. Bro mangsa keadaan yang langgar kete tu idop x? ko x beli ke nombor 4356 sabtu tuari? naik taik siot….hahahaha…ape pon durian tu aku tau durian kucing tidor…mesti sedap giler…aku dah lama x makan durian sejak aku cium molot dengan paris hilton…hahahah

  6. ko cakap balik nk amik cd porn yg maria ozawa berlakon.. ade ke tak?jgn cakap takde ekk.. ko daj janji… nanti gua ngan sankai hentak lu punya terngkorak baru tau…

  7. nak durian~
    sedapnye!

  8. hariz – based pada pertanyaan aku pada saksi2 di tmpt kejadian… yg bwk motor tu cedera parah… yg bwk keta tu ok jer… siap bleh hisap rokok bawah pokok lg tu…

    ngah – ape ko merepek ni ngah? ingat aku tokan ke? hehehe…

    ida – nak durian yek… kat jusco ade jual… kasi duit… nanti saya belikan….

  9. kemalangan yang sangat menggerunkan..huhuhu…bro pali jom tukar link😀

  10. sedapnya doroyan!

  11. durian tu mmg amat sedap… lebih2 lagi durian kampung… huhuhu…

  12. uish… uish… uish….. yam yam yammmmmm…… sodapnyaaaaaaaaaaaaaa….. mai sepinggan daaaaaaaaaa… adesh….

    best jugak cuti2 malaya nih yer? ada time nak naik kapal tobang laa dengan tambang 50 sen… wuahahaaa…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: