Kereta Proton Yang Terbaru…

“Jangan tinggalkan orang yang SAYANG kita untuk orang yang kita SUKA, kerana orang yang kita SUKA akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka SAYANG, jangan cuba dapatkan apa yang kita SAYANG, tapi SAYANGlah dengan apa yang kita ada…”

Agak mendalam gak kata2 tu… kata2 yang diluahkan oleh seorang sahabatku… marilah kita cuba fahami maksud tersirat yang cuba disampaikan… emmm…. masing2 ada pendapat serta pendirian tersendiri… so tepuk dada tanya iman…

Hahaha… mungkin ada yang terasa pelik dan tertanya2… apakah kaitan antara kata2 tu ngan proton? seribu satu persoalan pasti timbul di sini.. untuk pengetahuan semua… sebenarnya xde kaitan langsung pun.. hahaha… just aku nak letak kat blog aku ni… lain kali bleh rujuk kat blog ni balik.. xde laa pening2 kepala nak refresh memory otak lak…

Ok laa… kite kembali ke agenda utama kita tadi… ini mengupas serba sedikit arena automotive… mula2 aku tgk iklan proton ni… aku jadi terkedu jap… terkesima jap tanpa mampu meluahkan kata2… bentuknya seakan2 Gen 2 yang telah dinipiskan @ dileperkan sedikit… mesti kereta manyak cantik woo design ni kereta… ayahku dah beriya2 nak booking kereta ni.. x tau laa dia jadi booking ke tak… hehehe… sama2 laa kite nantikan… huhu… di sini aku nak share gambar2 preview proton yang aku perolehi dari 2 buah blog iaitu blog Draxter <<KLIK SINI>> dan Paul Tan <<KLIK SINI>>…

Proton
http://draxter.fwenz.info/?p=274

Proton_White
New Proton GEN2 Sedan spotted in white!

Proton_New
New Proton GEN2 Sedan Spotted!

Proton_Sedan
Proton GEN2 Sedan Computer Graphics

P/s: Untuk info2 yang official tu… korang bleh laa rujuk kat laman web Proton… <<KLIK SINI>>

12 Respons

  1. wohoohhoo…kau ke yg nak beli ni??hehhe..aku leh naik x?? msti kau xde idea nak tulis blog ni er…heeee..tulis la pasal simpson bila da blk tgk esok er..serta kjadian2 yg berlaku skali.xyah la aku tanya2 nnt..ngehngeh;0

  2. len mcm je ayat R bkn nama sbnr tu…
    huhu…
    lawa gk kete tu…
    apekah namanye?
    adekah Gen2 versi baru?

  3. Wei Ko letak link budak hingusan tu kat blog ko? SFX tu sial, kurang ajar, orang makan kawan, sangat babi kau tau! elok la ko buang jerk link budak bawah umur tu dari blog ko ni. Ianya nampak kotor dan menjijikan. Budak ni lepak kat dalnet punye channel #kelate #konekkraft #myfilemlucah n mcam2 lagi. Kalau ko nak tau, die tu berlagak je pandai. Berlagak je hebat. Padahal Noob hingusan paling bodoh pernah aku jumpe. Baik ko padam je la Link hina tu.

  4. assalamualaikum.
    topik : lawatan balas.
    isi : hihihihihi tengs sbb sudi jenguk blog baru sy. neway sape ni eh? jiwangers cam geng mereng iaitu pangah cacat, sankai cacat dan hariz cacat. kak rina-yamapi ataupon kak anei. knal kah anda dgn mereka ituh?
    knal ke sfx tu? knal kt mane yek? anda men irc gak kew?
    sekian lawatan balas.
    jumpe lagik taon depan.
    salam~
    *shake hand shake hand*

  5. rina & mimi – hehehe… di sini pun anda berdua masih mahu kecoh2… peace…

    dato bandar – ngah ke ni?

    zaradaniel – saya kenal semua diorg… dari blog diorg laa… tp yg bukan jiwangers… hehehe…. pak ngah tu adalah rakan seperjuangan saya di utm dulu… hehehe….

  6. mak saye keje proton..dier kate model baru cantekk
    dier pon rase nak angkat satu
    saye pun nak jugak~
    haha

    p/s:ni bkan promotion

  7. betulke nazra..kalau mak dah kata cantik..bolehla angakat satu nie😀

  8. nak satu..

  9. cantik2………bape harganyeee………

  10. so sweet…..i like la……………………………………:) nak order 1 boleh?

  11. mira & ekin – xde blog ke? kalu ade… kasi laa url ek..

  12. Berminat untuk gandakan WANG anda?…

    Assalamualaikum & salam sejahtera kepada semua pembaca, Kumpulan Noradz (664630-W) TDC-KPN/LN-4360, Kem Kew 357-0205623838 sudah 25 tahun ditubuhkan kini menawarkan kepada semua yang berminat untuk menjadi rakan kongsi dalam berbagai-bagai perniagaannya seperti dalam perlancongan, pertanian, pembinaan dan lain-lain lagi.

    Sebagai contoh 1 unit Kereta Sewa, (Kereta Proton) modal yang diperlukan RM3300, syarikat akan membayar kepada kita sebanyak RM250 sebulan (14 bulan pulangan modal dari RM3300) melalui akaun bank (MBB @ CIMB) selama 5 tahun (60 bulan).

    Dokumen perjanjian yang sah akan disertakan diantara syarikat dan ahli (rakan kongsi). Jika syarikat mengalami kegagalan sebelum pulangan modal (60 bulan), syarikat akan membayar sekurang-kurangnya separuh dari modal kita sebagai rakan kongsi.

    Sebagai rakan kongsi kita tidak perlu berbuat apa-apa cuma tunggu saja bayaran setiap bulan, bayaran pertama akan diterima selepas 40 hari pendaftaran & bayaran kedua serta seterusnya akan diterima setiap 30 hari.

    Ini adalah peluang terbaik untuk anda mengubah ekonomi masa depan anda sekeluarga, jika berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut sila hubungi atau sms saya, terima kasih. Semoga berjumpa lagi…

    En Wan: +6013-971 9824 atau lawati http://www.noradz-pahang.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: