RJP’07 – Cherating [Part 1]

Disclaimer : Entry kali ini agak panjang dan merupakan laporan RJP’07 versi Lembah Selatan… untuk versi KL… sila rujuk di blog Pak-Ngah.org… <<KLIK DI SINI>>

RJP07

3 Ogos 2007

Tepat pukul 8.15 malam – Leman smpai di depan apartment aku setelah beliau bertungkus-lumus menangini kesesakan jalanraya di area Bandar Baru Uda… tahniah diucapkan kepada beliau… tanpa membuang masa… kami berdua terus bertolak ke KL untuk menjemput Anais,Caen dan Bui… sepanjang perjalanan ke sana… kami lebih banyak berbual2 pasal kehidupan skang… pasal kerjaya… dan yg paling best adalah pasal percintaan… hahaha… kami berdua menjadi agak blues pada malam itu… seolah2 menjadi watak utama dalam komik “Aku Hidup Dalam Blues”… hahaha… layankan jer…

12.05 malam – Tiba di KL… berjumpa ngan Anais dan Caen… sementara tunggu En Bui smpai… kiterorg sempat gi mabuk2 (minum teh ais jer) kat Restoren Pelita (btul ke nama dia ni?)… area dekat2 KLCC… si Apiz pun ada gak di situ…x lama kemudian En Bui pun tiba dan terus menjoin diri beliau ngan aktiviti mabuk2 kiteorg tanpa rasa segan-silu… borak punya borak… sedar2 dah dekat kul 3 pagi…

KLCC

3.00 pagi – Setelah penat mulut berbual2… kiteorg pun menyambung kembali perjalanan ke Cherating dari KL melalui Lebuhraya Karak… kawasan Karak ni agak seram gak… teringat lak citer hantu yg aku penah dengar masa kecik2 dulu… time lalu situ… semua berdiam diri jer… wat muka konpiden cam xde ape2… then 1 kejadian aneh telah terjadi sewaktu Leman nak tukar driver ngan Bui… kiteorg ternampak 1 cahaya aneh dari celah2 pokok di tepi highway tu… cahaya tu agak berbeza ngan cahaya dari rumah @ pondok… mula2 tu aku x perasan… tapi bila Caen, Leman ngan Bui terangkan perbezaan tersebut… baru laa aku perasan… hahaha…. x kisah laa… janji semua selamat sampai…

4 Ogos 2007

6.30 pagi – Kami masih belum tiba di Cherating kerna konpius ngan kedudukan sbenar Cherating tu sendiri… ada yang cakap Cherating tu kat Kuantan… ada yang cakap kat Teluk Cempadak… tapi aku rasa cam dekat2 area Kemaman.. senang cerita… kiteorg hilang arah tuju @ dengan erti kata lain.. sesat… hahaha… pepahal pun… kiteorg kena cari masjid @ surau utk solat… sebagaimana yg kite semua sedia maklum… solat subuh ni xleh wat jamak… lain laa kalu ade yg ikut ajaran Ayah Pin… hehehehe… gurau jer… peace… lepas selesai solat… kiteorg pun bertolak ke Kuantan lak… saje2 je cari makan & cuci mata di sana…

Kuantan

8.15 pagi – Nasib kami agak malang time tu.. sbb byk kedai x bukak lagi… kedai makan cina ade laa… so kiteorg call si Bonjer… tanya direction ke TM Resort… TM Resort ni adalah banglo 3 bilik yang menjadi hakmilik Telekom… so hanya staff2 Telekom jer yg bleh sewa (btul ke info aku ni.. lantak laa)… tq laa kepada Bayah (bini Mizi) yg sudi booking banglo mewah ni utk kiteorg… dalam perjalanan ke TM Resort tu.. kiteorg sempat ushar akak nurse… cantik kan dia? hehehe….

TM Resort

9.00 pagi – Akhirnya kami tiba gak di TM Resort tu… smpai2 kat sana… terus jer Bonjer gorengkan bihun untuk sarapan kiteorg,,, thanx u abang Bonjer… sedap btul masakan beliau hingga Leman menjilat jari…. beruntung laa sapa dapat jadi bini Bonjer ni… hahaha… abis jer makan… kiteorg pun layan tido lak… sedar2 dah pukul 2.00 petang… maybe kerna terlalu penat akibat perjalanan yang jauh… bile tersedar jer… terus kiteorg layan main daun terup lak.. hehehe… dah lama x main daun terup bersama2 camni…

3.00 petang – Kiteorg bersiap2 (Aku, Ngah, Leman, Bui, Anais) untuk ke Bandar Chukai utk mencari bahan2 utk BBQ pada sebelah malam nanti… first kiteorg gi The Store dulu… cari bahan2 nak wat ramuan BBq tu… then gi pasar… nak cari ayam tapi xde sebab dah abis jual… then kiteorg gi Tunas Manja lak… kat situ baru ade ayam2 yg segar2 (ngah.. btul ke ayam2 kat situ segar2 ?)… pada mula2.. aku agak pelik gak laa… nape makcik2 @ anak2 dara duk ushar kami… lama lak tu… apa yang pelik sangat kami ni… last2 baru aku perasan.. rupa2nya si Ngah ni pakai seluar pendek berbunga2… patut laa diorg ushar semacam jer…

Club Med

5.40 petang – Masa onway nak balik ke resort tu.. kiteorg sempat singgah di Club Med jap.. huhu… best gak kat sini… kiteorg sempat melawat tapak penyu bertelur… pastu ternampak pasangan memadu kasih… jiwang giler diorg…

6.20 malam – Smpai di banglo mewah kiteorg… terus jer kiteorg berendam dalam jakuzi tu.. giler laa sedap… lama gak layan mandi kat jakuzi tu… sedar2 dah malam… nasib baik laa kiteoprg bleh jamak… kalu x mesti dah burn solat maghrib tu…

9.15 malam – Aktiviti pembakaran BBQ bermula di halaman depan umah… dan serentak dengan itu juga pengorengan french fries bermula di dapur… pastu kiteorg dapat menikmati hidangan dengan penuh kenikmatan… bila tengok balik gambar ni… cam duk kat umah anak2 yatim lak.. semuanya makan dengan penuh berselera… sebagai tanda kesyukuran di atas nikmat kurniaan-Nya…

BBQ

Ok laa.. aku stop sini dulu… x larat nak taip.. malam esok aku sambung lagi… sabar yek… banyak lagi part2 menarik lepas ni…

~ BERSAMBUNG Pada Part 2 ~

23 Respons

  1. tapi ko kene ingattt… jgn up gambar senset kite tuh…
    nanti abeh anak2 dara ke.. mak janda ke.. bomohkan kite plak.. hahahaha

  2. ade part-part lak..

  3. wah… brcuti sambey ber bbq tuu…. best2… cecepat la sambung part 2. suke baca crita criti org bercuti nih.

    Tak dpt pi cuti pun takpa. janji dpt baca kisah percutian org len.😀

  4. sangat best kan….pompuan jarang nak buat benda2 camni..lebih-lebih lagi yang dah kawen. friendship putus bila masing-masing dah sibuk ngan hal rumahtangga. ermmmm…

  5. palie…! nak gambar reramai yg last2 tu..ada 5-6 keping..mau mau bebb…!!hehehe..wei next trip tioman..bulan 4 insya Allah..aku, sepon, ngan bonjeria organize plak..😉

  6. waaaa….xleh ikut!!
    sedey….terpinggir!!

  7. ngah kokdiang – ok bro… gua still waras lagi… xkan laa nak upload gambar sensored tu…

    ajurina – sbb ianya terlalu panjang… so better wat bersiri…

    zana – thanx sudi baca… nanti saya sambung yek…

    bayan – yupp… ianya sgt best… kalu bleh… biar laa friendships yang terbina ni forever buat selamanya…

    najib @ bijan @ majid – kasi emel ko… nanti aku emel…

    mie-g – lain kali bleh join lagi… pepahal kena selalu kontek pak ngah…

  8. ok cik palie..inilah email saye ye..mnajib_ab@Yahoo.com
    hehe..tu pun ym aku laa..same jek..

  9. seronok demo😀
    ehehehe

  10. eeh patlie.. sluar aku bukan bunga2 la.. gambar tengkorak macam kat stiker basta 15 tuh..jangan salah plak

  11. wah sronoknyeee~
    nk gi cherating gak.

    sempat ek usha n amek gmbr akak nurse tu?
    hahaha

  12. sang kenajiban – dah dapat ke emel gambar cherating tu?

    rasso – seronok laa bleh jumpa kengkawan lama…

    ngah si lipan bara – ye laa… terlupa lak aku…

    ida – xpe2… lain kali kite gi sesama…. saje2 jer ushar akak nurse tu.. maklum laa… semua peserta kali ni adalah lelaki… hehehe….

  13. part II… aku nk tau kes kete rosak…

  14. palie. boh ar shout box. jgn kemut. payah la nak komplen komplen ni.

    eh..payah la nak komen komen neh.

    kikiki

  15. walawei…org laen pakai WP boleh boh apa? cube cek page harizgei. dia pown pakai WP boleh pe boh sbox.

    ape laa.

    ni mesti palie malas nak godek. meh sini ai lempang. akakakaka

  16. hahaha…pakai ape blog pon leh bubuh shoutbox…WP lagi senang…tapi aku x tau ar pulak WP ori ( I means Subdomain “wordpress.com” ) ade plugin untuk shoutbox…x pon pakai je shoutbox reg tu…reg kat mane2 shoubox, pastu paste je la kod die kat sidebar…senang citer

  17. kaori & hariz – utk pengetahuan korg berdua… dah berpuluh2 kali aku try nak letak shoutbox tu… tp wordpress.com ni x kasi maa… nak edit kena laa register pakej yg berbayar… sbb yg free ni dia akan detect & delete apa2 coding yang atau …

    p/s : ceh… mesti korg ingat aku ni buta it ke ape… aku budak sains komputer maa… x caya tanya laa ngah… setakat coding2 tu cam mkn kacang laa… dulu kiteorg dah hampir jadi hacker laa… btul x ngah?

  18. tgk tu… ayat lepas “delete apa2 coding yang…” ade perkataan div , iframe @ style mesti kena delete…

  19. cayalah…
    bc blog ni mcm ak join skali je…
    complete jln cite…

  20. cayalah…
    rs mcm ak join lak korg cuti bila bc blog ni…
    complete set…

  21. hooo coding coding cam makan kacang yeee..

    takkan code blocker WP pown tabley bypass?

    akakakakakakaka.

    haker konon tuuuu.miahahahah

    walaweii. ni yg nak gelak kuat kuat neh.

    hariz ..mai kita gelakkan palie neh.

    akakakakakakakakakaka.

    cuba pakai yg neh boleh tak

    http://pierre.sudarovich.free.fr/?dl=File/wordspew-intl.zip

  22. mimi – lain kali… aku ajak ko lak yek… tapi kena tukar jantina dulu laa… xpun nyamar jadi lelaki… hahahaha….

    kaori – cik kaori… kalu pakai server sendiri… bleh laa install plugin sendiri…. ni aku pakai server “www.wordpress.com”…
    x sama cam “www.wordpress.org”…

  23. wei ni pe bugil2 neh.. erk..*pengsan*

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: