Demimu Wahai Teman…

Tiada entry terbaru kali ini. Sekadar TAG dari kawan-kawan.

TAG PERTAMA

Dari AnakKawi

The Rules:

1. Link to your tagger and post these rules.
2. List eight (8) random facts about yourself.
3. Tag eight people at the end of this post and list their names.
4. Let them know they’ve been tagged by leaving them a comment on their blogs.

Rasanya aku pernah membuat TAG ini. Rujuk sini. Namun, untuk tidak menghampakan permintaan beliau, aku buat TAG ini sekali lagi.

1 – Suka memakai t-shirt hitam kerna bagiku ianya serasi dengan diriku. Terlalu banyak bilangan t-shirt hitam dalam koleksi pakaianku. Hinggakan diriku pernah ditegur oleh ibu kerna asyik memakai t-shirt hitam. Dan di sini, saya ingin tegaskan bahawa saya tidak pernah sama sekali terlibat dengan aktiviti-aktiviti Black Metal. Belia Benci Dadah !

2 – Suka mandi pada waktu malam dalam tempoh masa yang agak lama. Cari ilham kot.

3 – Suka pada kegelapan kerna bagiku ianya sungguh mendamaikan. Kegelapanlah yang dapat membantu tubuh kita tidur dengan nyenyak. Dan tidak lupa selimut hitam yang menjadi faktor pemangkin tidur lenaku.

4 – Suka berimaginasi sepanjang hari tanpa mengira masa serta tempat. Layankan sahaja apa-apa yang berlegar-legar di ruangan minda separa sedar ini. Adakalanya berguna. Dan adakalanya tidak. Gunakan akal yang waras untuk tentukannya.

5 – Suka kumpul tiket-tiket seperti tiket wayang @ tiket bas serta kad-kad prepaid. Dan tidak ketinggalan juga resit-resit dari mesin ATM. Entahlah. Aku pun tidak pasti kenapa aku berbuat demikian.

6- Suka modifikasi barang-barang persendirian seperti komputer, kereta, motor dan handphone. Mungkin kerna aku inginkan kelainan serta identiti tersendiri.

7 – Suka buat design tanpa halatuju @ konsep yang jelas. Kebanyakan design yang aku buat adalah secara spontan. Kebanyakan berdasarkan pada kehidupan aku sendiri. Yupp. Kehidupan ini pasti ada turun serta naiknya. Itulah hakikat roda kehidupan yang perlu kita tempuhi dengan tabah.

8 – Erk. Aku tiada idea lagi. Kerna aku sendiri tidak memahami diri ini sepenuhnya. Mungkin ada orang lain yang boleh nilai.

TAG KEDUA

Dari Noushy Syah

Start copy*

Great minds discuss ideas;
Average minds discuss events;
Small minds discuss people.

He, who loses money, loses much;
He, who loses a friend, loses much more;
He, who loses faith, loses all.

Friends, you and me…
You brought another friend…
And then there were 3…
We started our group…
Our circle of friends…
And like that circle…
There is no beginning or end…
Yesterday is history.
Tomorrow is mystery.
Today is a gift.

So now, let’s see how many circle’s of friends we can make by simply adding your link on this Friendship Meme!

*End copy here *

TAG KETIGA

Dari Angriani

Four Jobs I’ve Had

  • Technician
  • Waiter
  • Advertising & Marketing Executive
  • Web/Graphic/Multimedia Designer

Four Places I’ve Lived

  • Rumah keluarga di Kota Putra
  • Rumah sewa di Taman Teratai, Skudai
  • Apartment Melana di Taman Universiti
  • Sekarang di Bukit Besar, Terengganu

Four Movies I’ve Watched Over& Over

  • Legend Of Speed
  • Fast & Furious
  • Young & Dangerous
  • Sword Fish

Four Shows I Watch

  • CSI
  • Numb3rs
  • The Apprentice
  • Prison Break

Four Places I’ve Been

  • Taman Tamadun Islam, Pulau Man
  • Genting Highlands
  • Pantai Cherating
  • Port Dickson

Four People who Email Me Regularly

  • Entah. Tidak pasti.

Four Favorite Things to Eat

  • Nasi Dagang
  • Nasi Lemak
  • Nasi Ayam
  • Nasi Goreng Ikan Masin

Four Places I’d Rather Be

  • Makkah
  • Paris
  • New York
  • London

Four Things I Look Forward to this New Year

  • Lupakan segala kelukaan di jiwa ini.
  • Kerjaya yang lebih stabil.
  • Pasangan hidup yang serasi.
  • Ringankan bebanan keluarga.

Jikalau kalian semua kebosanan, silalah pilih salah satu TAG yang ada di atas. Aku malas untuk TAG orang lain. Hehe.

15 Respons

  1. saja nak beri komen mengatakan aku telah menghubungkan blog kau ke blogku~
    thanks in advance

  2. ko yg malas untuk menyusahkan orang lain gitteww..

  3. …you are so good, not tag others,true indeed, who ever have no idea ,just chose any of the tag to do😀, whatever it is, thanks for doing it Mr Luccadjiwa<—now I realised what’s LUCCA D JIWA means after figuring it out..but I’m sure one lovely day, your lucca d jiwa would be healed.

    All the best.Thanks again atleast for being sporting in this blogosphere.

  4. tag-mengtag lagi… sib baik awk tak tag sesapa..
    ooooo awk suka mandi pada waktu malam dalam tempoh masa yang agak lama… bertapa kaa?

  5. saya nak buat tag ni jugak lah!😛

  6. wandai – erk.. apa url blog kamu?

    en me – errr… no komen…

    noushy syah – thanx… x tau nak cakap ape… hehehe…

    chezzy cheese – erk.. xde laa malam sgt… biasanya mandi before maghrib… time tu byk dpt ilham…

    aishah – sila2.. tiada bayaran tersembunyi dikenakan…

  7. kalau saya la suka pakai baju hitam sbb nak nmpk kurus sikit

  8. anei – erk… ye ke… x tau lak.. hehehe…

  9. hahahah, diakui kamu memang suka warna hitam… Tapi, seingat sayalah, EX5 dulu tu warna oren kan?

  10. suka berimaginasi? kira berangan tu la kan…hahahaha..btw ko penah stay taman teratai yer…hohohoh

  11. erk… palie, dinasihatkan supaya… jgn mandi lewat malam sgt eh… tak elok utk kesihatan…🙂

  12. banyak pulak tag nih…

  13. azhar – warna oren tu zaman peralihan identiti… hehehe…

    ee – yupp… ko penah duk taman teratai gak ke?

    aria ayumi – erk.. bukan lewat malam sgt… biasanya lepas maghrib…

    aremierulez – tu laa pasal… layankan je.. hehee…

  14. Sekali tiga tag sekaligus.. hehe

    oh,saya pn suka kumpul tiket bas, kad prepaid dan resit ATM tp selalunya resit ATM tu last2 saya buang gak. Yg btol2 saya kumpul skang ni cuma kad prepaid Hotlink tu. huu.. mmg byk gila..

  15. tak elok mandi malam…boleh bahayakan paru2~

    Sila sayangi paru2 anda!

    Terima kasih.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: