Lupakanlah Diriku…

Kekecewaan…
Usahlah kamu muncul lagi. Janganlah mencalar keazaman tahun baru ini. Aku tidak larat lagi melayan karenahmu. Pergilah. Carilah insan lain yang lebih sesuai. Rasanya diriku sudah tidak sesuai untuk menjadi perumahmu.


Kesunyian…

Nyahlah kamu dalam hidupku. Aku sudah tidak larat menatap wajahmu. Aku perlukan sesuatu yang baru. Sempena revolusi kehidupanku. Tidak perlulah kamu bertemankan diriku.


Kesedihan…

Pergilah. Bawalah dirimu jauh-jauh dariku. Usahlah medatangi diriku lagi. Aku sudah tidak mampu menjadi teman setiamu. Maafkan aku kerna mengecewakanmu.

43 Respons

  1. Kamu perlu seperti dulu… dikeliling kawan2 ceria maca Fa….

  2. kamu perlukan dewi

  3. Itu masa tahun baru, sekarang dah hampir tengah tahun. Kamu dah berjaya buang mereka semua?

  4. isk3..memang luka di jiwa betul..hehe..salam perkenalan..=]

  5. palie..palie..mehlah balik johor..paling kurang boleh gocoh ngan aku n wandy..hahahhaa

  6. kekecewaan, kesunyian dan kesedihan adalah ubat bagi kebahagian kamu🙂

  7. take time utk diri sendiri, bykkan istifar dan jgn tinggal solat. sy dah alaminya. ade hikmahnya. 1 hari kamu pasti akan menghargai segala rase ini. jadikan rase itu teman, jgn membencinya kerana itu akan tambah membebankan. belajarlah utk lebih memahami diri sendiri. don worry, be happy. dan jgn lupa utk senyum. dan hadapi dgn senyuman.

    Dewa – Hadapi Dengan Senyuman

    Hadapi dengan senyuman
    Semua yang terjadi
    Biar terjadi….
    Hadapi dengan tenang jiwa
    Semua… kan baik baik saja

    Bila ketetapan tuhan
    Sudah ditetapkan
    Tetaplah sudah….
    Tak ada yang bisa merubah
    Dan takkan bisa berubah

    Reff
    Relakanlah saja ini
    Bahwa semua yang terbaik
    Terbaik untuk kita semua
    Menyerahlah untuk menang

  8. what happened?

    betul ckp fara tu…sy pun tujukan lagu hadapi dengan senyuman

  9. Dear Kekecewaan, Kesunyian dan Kesedihan,

    Sila dengar kata hati En. LuccaDjiwa……….

  10. entri yg berbau kekecewaan dan kebencian…
    what happen to u man?

  11. tak suka bersedih….kerana tidak mampu membawa kemana….

  12. bila nk ade entry yg gumbira skek….

  13. sometimes, life can be so cruel…

  14. sy sudah meletakkan link blog kamu ke dalam blog sy.

  15. hidup tak perlu ceria bro, tapi cool… macam Nabi junjungan kita Muhammad, baginda yang selalu ingat akan mati, tidak sekali kali berhuha huha. Beliau fokus tentang urusan dunia (dan ibadat) menuju akhirat!

    semoga kita memperoleh hidayah…. amin…

  16. dalam hitam kelap malam
    kuberdiri melawan sepi
    di sini di pantai ini
    telah terkubur sejuta kenangan
    dihempas keras gelombang
    dan tertimbun batu karang
    yang tak kan mungkin dapat terulang

    wajah putih pusat pasi
    tergores luka di hati
    matamu membuka kisah
    kasih asmara yang telah ternoda
    hapuskan semua khayalan
    lenyapkan satu harapan
    kemana lagi harus mencari

    kau sandarkan sejenak beban diri
    kau taburkan benih kasih
    hanyalah emosi

    melambung jauh terbang tinggi
    bersama mimpi
    terlelap dalam lautan emosi
    setelah aku sadar diri
    kau tlah jauh pergi
    tinggalkan mimpi yang tiada bertepi

    kini hanya rasa rindu
    merasuk di dada
    serasa sumpah melayang pergi
    terbawa arus kasih membara

  17. Janganla sedih2. Tak bestla g2. Cheer up kay?

  18. palie bro..

    bukankah kekecewaan, kesunyian dan kesedihan toh tlahpon ko nyahkan pegi dgan wujodnyer bunge chenta lestari baru?

    xpon ko folo kate2 musyis..mehla kite reramai dok jb smule..nnt pon InsyaAllah aku nk netap d jb..:)

  19. sunyi?…jom gi mkn pizza!

  20. hehe…kalo dah netap jb tu nnti meh le singgah mkn mee bandung muar.🙂

  21. bro..aku sdri tgh melalui detik2 yg paling pedih dlm idup aku skg ni. tuhan je yg tau camne siksanya aku rase. lu lelaki bro.pastinya hati lu lbh kuat dr aku. aku?

  22. ape cer nih?takkan komen kitorg pun taknak reply? betul2 sedih nih..huhuhu

  23. abg har – emm… mungkin laa kot… tapi semua tu dah jadi memori.. memori silam…

    pjoe – dewi? ada cadangan x? hehehe….

    atiqahnasir – nak kata berjaya tu… entahlah.. kite ni insan biasa… mana laa mampu untuk elak semua2 tu…

    kamilsifu – salam perkenalan… nanti aku add link blog kamu…

    wanmus – balik johor? hahaha… setakat ni aku selesa lagi duk k.trg ni… sorry laa lambat reply… busy skit skangni…

    mentallyaddicted – mungkin ada benar kata-katamu itu…

  24. fara – thanx for advise…

    anei – xde apa2… biasa2 je…

    4g1rlt3lls4ll – thanx…

    aremierulez – just luahan perasaan je…xde ape2 bro…

    insan biasa -insyallah… aku yakin kegembiraan tu pasti mendatang suatu ari nanti…

    bulus – lumrah kehidupan…

    fAiZiQ – oh ye ek.. thanx…

    musnaz – amin…

    crystalhitam – erk.. tu puisi sendiri ke… thanx jenguk sini… kamu ade blog x?

    Princess Liyana – ok2… saya try to cheer up…

    inda merak – tgk laa keadaan…

    lydiarayyan – nak belanja ek… buat susah2 jer…

  25. kekecewaan..kesunyian..kesedihan..semuanya dugaan hidup..even kita xnk die pn, die still dtg kt kite..

  26. hai..assalamualaikum..
    lame xdengar kabo bite dr ko..
    jom karoke yok..huhu

  27. kasih – maybe…

    kama – salam… aku sihat je kat sini… cam dulu2 gak..

  28. semoga awak okay ja…take care okay….🙂

  29. Janganla sedih2…

  30. Hi there, just dropping by to say Hello,

    I found your blog from the Big Bang Master List.

    Have a nice day.

  31. gembire oo gembire..
    dtgla kat palie nie..shian die..asek sedeyh je..ari tu da duk bwh meje..nnti sok die duk dlm almari pule😛

    cheer up bro!mendung tu maseh ade cerahnye😉

  32. bro, bile citer ttg kesedihan seribu tahun pun xkan habis.. cube citer ttg DIA…DIA akan bg kegembiraan+ketenangan=keberkatan.. Chaiyok2!!! Say goodbye to lonely soldier boy!!!

  33. cuba buat sesuatu supaya jangan asyik melayan perasaan kamu tu…

  34. Ini kronik.

  35. hahhaha…dulu masa kat johor tuh jer yang selalu keluar dari mulut mung walaupun kene kutuk dari kitorg tiap2 hari..tp kenapa jadi sedih pulak nih? nilah dunia pekerjaan…nak cari teman sekerja ramai tp teman sebetul2 teman memang susah skali..

  36. adeh bila hati ko nak tegak balik…hahaha….asyik kene hentam ka sampai jadik lekuk ini macam….nanti gua bawak maya karin same fasha sendat bagi hati lu rata seperti biasa….

  37. ohhh….moga2 bahagia akhirnya..
    With time hopefully, your hurt will heal..insyaallah…

    Remember God loves us…

  38. aishah – insyallah…

    Princess Liyana – i’m try..

    faizal – thanx lawat blog ini…

    pandagumuk – ya… ya…

    armyzx – thanx for ur advise…

    aremierulez – erk.. dah cuba tapi masih belum berjaya…

    khairulnizambakeri – kronik ek?

    wanmus – agaknya laa kot…

    hariz – krim? erk.. cam x best je…

    noushy syah – thanx…

  39. Sama ler kiter… Hanya Tuhan Yang Tahu….

  40. lil’ fairy – yupp… btul tu… hanya Tuhan Maha Mengetahui…

  41. bez nye ayat…….kesedihan, kesunyian,kekecewaan..

    kesedihan hanya mainan perasaanmu,
    kesunyian adalah dunia ciptaan mu sendiri,
    kekecewaan hadapilah dengan ketenangan,
    so…melupakan dirimu adalah mustahil bagi setiap insan yg pernah hadir dlm mimpi2 ciptaan mu yang hanya kau mengetahui..

    adios_wulan..

  42. tiada rahsia wulan – erk… ayat2 awk lg puitis…

  43. ye ke??? ayat2 cinta tu luccadjiwa,
    harap luccadjiwa jgn lucca lagi,
    g jmpa dokte cinta..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: