Menanti Sebuah Jawaban…

Aku terus setia
Berdiri di sini
Semata-mata hanya kerna
Menanti sebuah jawaban
Yang tiada kepastiannya

Aku terus menanti
Dengan seribu satu harapan
Walaupun aku sedar
Penantian itu satu penyeksaan

Aku setia menanti
Walaupun ribut badai melanda
Takkan kupedulikan
Nawaituku hanyalah untuk bersamamu

Biarlah aku terus begini
Setia menanti sendirian
Menghitung hari-hari mendatang
Yang menjanjikan satu keajaiban

~Lucca D Jiwa~
4 Mac 2008, 5:10 PM

38 Respons

  1. eh?

    siapakan yang di nanti.

    apakah si dia yang di nanti tahu dia di nantikan oleh siapa?

    berbaloikah penantian?

    sanggup pulakah menahan pedih andai penantian tak di hargai?

  2. aku juga menanti keajaiban itu..
    keajaiban yg aku tak pasti rupanya..
    tapi aku tetap menanti..
    moga tak mengecewakan aku lagi sekali..

    *kite tunggu sama-sama ya palie..

  3. “good things come to those who waits”

    soalan sudah ditanya ke belum? kalau tak ada soalan macam mana awak nak dapat jawapan?

    tinggi-tinggi si matahari
    anak kerbau mati tertambat
    sudah puas diri menanti
    semoga jawapan akan mendapat

  4. arisa – thanx jenguk blog ni… byk soalan2 tu… sukar nak jawab…

    fara – yupp… sama2 laaa tunggu keajaiban tu…

    aishah – erm… insyallah satu hari nanti.. persoalan ni pasti terjawab…

  5. uuuuu…hawt!!

  6. penantian itu satu penyeksaan.. tapi takpe.. bersabar la menanti.. huhu

  7. aiyokk..palie ni lirik lagu ko yg terbaru ker?

  8. u wrote that?

    nice.

    untuk ssuatu yang dirasakan berbaloi, penantian yang lama, sikit pun tidak akan terasa.

    mungkin satu hari nanti akan putus berharap, tetapi jgn putus berdoa.

  9. selamat menanti yang dinanti
    kena hati2 sebab jawaban masih tak pasti
    tak hati2 nanti boleh sakit hati
    boring2 menanti karang boleh makan roti
    lepas makan roti kita minum ice lemon tea

    wei pali, mu tunggu gapo ni?
    nak nikah dah ke?
    hahaha..
    gud lak bro

  10. hm..tak tau nak ckp pe..

  11. lydiarayyan – ape yg hot nye?

    ixora – yupp.. mmg itu yg dilakukan.. bersabar menanti hari mendatang…

    sejuk – puisi laa… mana layak aku wat lirik lagu…

    ahli jiwa – yupp… saya yg tulis.. nape? ade yg x kena ke…

    wandy – pepahal nanti aku bgtau ko.. jgn risau laa…

    Princess Liyana – erk.. nape tidak berkata2?

  12. esok masih ader bro..

  13. pasti persoalan kau didengar hakim semesta.
    kau ni sudah berupa majnun. yang sebelah lagi semacam laila atau tak?

  14. soklan masey belom ditanye?

    xpe ikan..aku pcaye orank yg baik hatinye akan menank di akhir garisan nanti ~ ko tungu sajelah🙂

  15. i think answers to all sorts of questions are around us. what we need to do is to learn how to get them..i guess. *^^* thanks for adding me up. i’ll add you up, too!!

  16. salam palie… kite dh moved blog lain…🙂

  17. betul cakap arisa tu

    kalu duk diam je wat senyap je, lagi2 kalu org tu pun tak tahu..kalu menunggu je kalu tak berusaha tak kan dapat..

  18. awak tunggu sape en.palie?

  19. waaa sape kah gerangan yang dinanti itu ^_~ best of luck yer..

  20. en me – yupp…. esok masih ada andainya kite masih berpeluang untuk bernafas di muka bumi ini…

    faalifyazai – majnun? hehehe… ade2 je bro ni…

    indamerak – amin….

    Nani-chan – thanx for advise…

    aria ayumi – oh ye ke.. nape x bgtau awal2…

    anei – ye laa… ye laa.. nanti saya usahakan…

    reisha – tunggu puteri idaman… lalalala…

    nur’ain – thanx…

    pandagumuk – erk… nape bersedih lak ni?

  21. hehe..
    dah ada puteri idaman ye?
    well,gud luck..
    all the best to en.palie..

  22. KNB berpindah ke http://nizambakeri.blogspot.com
    Pautan blog anda sudah tersenarai di blog tersebut.
    Harap maklum.

  23. penantian itu suatu penyeksaan….
    kalo berbaloi xper… sila teruskan….

  24. Beautifully written poem..

  25. erm… aku sukakan puisi… cantek bahasanya. tp siapa yang kau tunggu palie? harap sabar jerla menanti….

  26. hm,masih menanti?

  27. en. palie dok tunggu sapa tu….. hehehe…

    Menanti seseog perlu bertempat..adakah ia berbaloi atau tidak…
    Menunggu seseorg adakah sama sperti mgharap?

    Alangkah indah kalo keaibjaban itu, benar2 wujud…

  28. reisha – dalam proses.. hehhe…

    khairulnizambakeri – ok2… nanti aku update…

    fAiZiQ – kite kena berani amik risiko kan?

    noushy syah – thanx..

    fieza – erk… biasa2 jer…

    Princess Liyana – yupp.. masih setia menanti di sini….

    izan – moga2 keajaiban tu hadir di sini…

  29. status kamu di ym agak ….
    hmm bersabar lah.

  30. fara – abaikan… i’m ok…

  31. menunggu sape ye..
    berbaloi ke penantian tu?

  32. ai82 – berbaloi kot… kite kena berani amik risiko kan?

  33. ya betul..
    sesuatu yang terbaik tak datang mudah.🙂

  34. ::)

  35. 8mThank’s.9v I compleatly agree with last post. xge
    купить ламинат 0t

  36. hihi… ; ) laguke puisi ni.. 5.10 pm.. time keje tu.. oo tak wat keje ek.. nant nak report kat boss.. hihi

  37. cinta itu membunuhmu…jika kau takut terluka jauhkan dirimu dari cinta nista yang kau sedia pasti tentangnya…andai kata kau masih disitu itu keputusan dan pilihanmu sendiri…tiadalah ia disebut takdir… sesungguhnya Allah tidak mengubah nasib sesuatu bangsa melainkan dia mengubah nasibnya sendiri…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: