Mati Hidup Kembali…

Maaflah andainya lama tidak mencoretkan sebarang nukilan di blog ini untuk sekian lama. Setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya. Namun, semua yang berlaku tidak akan mematahkan semangatku. Jauh sekali untuk menghilangkan ketaksubanku pada bidang penulisan ini. Selagi ada kudrat serta masa yang mengizinkan, akan terus aku menulis di sini. Menulis untuk kepuasan diri sendiri. Untuk kali ini, biarkan sahaja lirik lagu Butterfingers yang terbaru ini terpampang di sini. Biarlah.

Butterfingers – Mati Hidup Kembali

Jalan raya terlampau sunyi
Untuk ku terus bermimpi
Mataku belum mengantuk lagi
Bawa ke mana sahaja kupergi

Tunjukkan ku bulan gerhana
Tiada siapa nak kujumpa
Pendirian tiada kusangka
Tak mengapa oh tak mengapa

Chorus:

Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Bawakan kuhilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Agar sepenuh dengan pendirian
Kucapai sebelah tangan
Sebalik awan ada cahaya
Bercahayalah selamanya

Daku tertawa seorang diri
Darah yang mengalir terhenti
Fikiranku melayang-layang
Tiada siapa yang perasan

~LuccaDJiwa~
11-08-2008, 11.00 pagi

46 Respons

  1. hihi… bc lirik lagu ni bole la.. nak dgr lagu nyer tak leh.. tekak ni rase loya jer.. hihi
    jgn marah yer abg palie.. ; )

  2. miss aisy – emm.. mula2 dengar memang laa xleh layan… tp bila2 lama dengar.. best woo… hehehe…

  3. hmmm….layan je lagu ni…

  4. xpaham….
    lagu ni mengenai apa ya….. T__T

  5. dah byk kali dgr.. dan tiap kali dgr rase loya..hihi

  6. lagu ni.. maybe lagu org bru bgn tdo kot.. nyanyi tgh mamai.. hihi… jgn marah.. hihi gurau jek

  7. aishah – layan ek.. bagus2…

    izan – emm.. dengar laa dulu.. nanti faham laa ape yg nk dismpaikan…

    miss aisy – hehehe… lain macam je loya tu… ade apa2 ke? hhehehe…

  8. miss aisy – bukan mamai laa… tu salah satu cara diaorg expressi diri melalui nyanyian… seni kan namanya.. x gitu?

  9. seni mamai eh.. hihi

  10. misy aisy – erk… ni cam nk spam blog ni je… hehehe…

  11. hihi.. saje je ni last..rasenye laa.. huhu

  12. woot~! heh, lirik je…? anyway, i kinda think its ok as long as you dint choose to simply abandon ur blog, hehe. well, be sure to come back soon, yeah?

  13. lagu black metal ke nie..hehehe

  14. lagu ni cam untuk org yg happy je, tapi tak tau la confuse gak lirik dia.

  15. apa khabar?

  16. Oh sedihnya.

  17. dah dgr dah…tp still xpaham maksud dia..

  18. salam kenal dari GJ๐Ÿ™‚
    lagu lucca lucca je ni

  19. Nani-chan – yupp.. that’s right… i”ll come back…

    Zue – haha… x penah dengar lagu Butterfingers ke? huh… ketinggalan zaman ni… hehehe…

    Anei – happy? x laa… lagu ni utk bangkitkan semangat je…

    Heartbeat – sihat jer… awk?

    Shimi – erk.. sedih ke?

    Izan – huh… x paham ke? x dapat nak tolong… hehehe…

  20. Salam…banyaknya Lucca ni berjalan-jalan. Bestnya…

  21. OP – salam kenal… tq sbb sudi lawat blog ni…

    Mushroomcute – erk.. xde laa banyak sgt.. skit2 je…

  22. orang yang ada jiwe seni je bole layan lagu ni.. sapa yang xde jiwe seni teros mengandung dengar.. loya muntah2 sume ada..

  23. “Namun, semua yang berlaku tidak akan mematahkan semangatku. ”

    Bagus bagus.๐Ÿ˜‰

  24. dulu minat gk butterfinger ni..
    tp lama2 aku tgk attitude diorg ni mcm satu mcm jek..

  25. Bgai aku, musik diorang relevan untuk sepanjang zaman

  26. blog ini melankolik.

  27. dude,

    Agar sepenuh dengan pendirian?

    aku dengar:
    Angkasa penuh dengan berlian

    tanya loque

  28. aku juga dgr begitu
    angkasa penuh berlian
    …amat chenta dgn lagu ini

  29. โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„
    โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„
    โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„
    โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„

    BERITA BAIK!!!
    Mari kita tengok blog ini. hebat sekali!

    MARI MENCARI KEBENARAN

    Masuk sini= http://mustahil-kristian-bisa-menjawab.notlong.com

    โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„
    โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„
    โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„
    โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„โ–€โ–„

  30. mane dapat lirik ni ek.. da carik merata-rata tak dapat.. de lirik lengkap semula tak?

  31. saya suka lagu ini. setiap kali saya dengar lagu ni, saya rasa tenang.

    tapi lirik awak salah “Agar sepenuh dengan pendirian”, it’s supposed to be “angkasa penuh dengan berlian”

    orang yang biasa layan lagu era memang susah nak layan butters.

    setiap kali saya dengar lagu ni, somehow saya teringat kat p.ramlee.. mungkin pasal cara dia nyanyi ada ala2 style p.ramlee.

    tapi lagu ni memang best dan bermakna pada saya๐Ÿ™‚

  32. part ni pon saya rasa awak salah “Pendirian tiada kusangka”. dia patut “benda yang tiada kusangka ada”

    lagu ni memang happy song.๐Ÿ™‚

  33. i like this song too. lagu ini sangat penuh dengan makna. mesej yang nak disampaikan oleh lagu ini sangat jelas. bagi saya, lagu ini ingin menceritakan tentang “kemenangan dan kegembiraan”. saya rasa bersemangat bila dengar lagu ini.

    mungkin mereka yang tak suka lagu ni tak faham mesej lagu ini. pada saya, butterfingers sangat political motivated. lagu2 mereka sangat jelas menceritakan tentang keadaan negara kita yang penuh dengan penipuan, hipokrit, manusia tak sedar diri terutama orang melayu.

    i agree with baharin, mereka ada that p.ramlee style. saya juga percaya, kalau p.ramlee masih hidup, beliau akan bangga dan bersyukur dengan butterfingers kerana masih ada artis kita yang terselamat daripada sandiwara duniawi dunia hiburan kita yang telah berjaya merosakkan bangsa kita, menjadikan orang kita hipokrit dan tak sedar diri.

  34. SOKONG!!! SOKONG!!!

  35. Lagu Mati Hidup Kembali ni bagi ak antara lagu yang mesti dengar dari album Kembali… sequel kepada album selamat tinggal dunia yang lebih dark, muram dan berat… album kembali ni lebih komersial, ceria dan ringan….

    gandingan suara loque dan emmet yang gemalai bagaikan vokalis radiohead thom yorke, bunyian piano serta gorengan gitar yang simple menjadikan lagu ni satu masterpiece yang sarat dengan mesej utk direnungkan…

  36. Lagu Mati Hidup Kembali ni bagi ak antara lagu yang mesti dengar dari album Kembali… sequel kepada album selamat tinggal dunia yang lebih dark, muram dan berat… album kembali ni lebih komersial, ceria dan ringan….

    gandingan suara loque dan emmet yang gemalai bagaikan vokalis radiohead thom yorke, bunyian piano serta gorengan gitar yang simple menjadikan lagu ni satu masterpiece yang sarat dengan mesej utk direnungkan…

  37. syok ooo dengar lagu nih..layan siot…lagipun aku mmg minat dari awal lagi butterfingers…huhuhu

  38. lagu ni mmg TERBAEK! alunan suara loque dgn emmet yg cukup utk buat aku terpegun seketika bila dgr lagu nie.chorus dia mengingatkan aku kat chorus lagu p. ramlee bertajuk “sedangkan lidah lagi tergigit”.butter mmg bagus!! hasil karya yg TERBAEK berasal drp karya yg IKHLAS, JUJUR dan BERANI.teruskan BUTTER! muzik bukan sekadar hiburan tp ianya juga 1 perjuangan.

  39. lagu ni sedap klau org seni mcm ak je paham..korang pe tahu pe masak kat dapor la weii…poi…hooi..koii..yoi..woii…aboh ko..

  40. memang best dari 1st time pakcik dengar. tabik sama butter

  41. wooooo aku suka r lagu ni mendalam betul siap membangkitkan smgt jiwa raga aku ni

  42. lagu kisahnye org dah blaja tinggi2 pastu dah dpt segulung ijazah n wat eva la..

  43. Agar sepenuh dengan pendirian
    Kucapai sebelah tangan
    Sebalik awan ada cahaya
    Bercahayalah selamanya

    Daku tertawa seorang diri
    Darah yang mengalir terhenti
    Fikiranku melayang-layang
    Tiada siapa yang perasan

  44. ish3..
    wut a coincidence..
    sy jmpa awk time cr lirik lagu ni
    mgkin ad silap lirik
    hm..
    ntahla
    tenkiu..

  45. saja google lagu ni.member kata ada ala2 p ramlee sikit lagu ni.agaklah.

    papepun, first time dengar, dah suka.biarpun org kata lagu ni macam mamai2, tapi cool lah..best je suara mereka..mendamaikan hati….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: