Misteri Kehilangan Pak Ngah… (A Tribute To Pak Ngah)

Pagi tadi… aku baru tersedar pasal misteri kehilangan ini… itupun kerna icon2 link di blog ini (URLnya di blog Pak-Ngah.org) sudah tidak memunculkan diri… di manakah pak ngah menghilang diri di kala aku berada dalam ketaksuban untuk melemparkan komen @ kritikan di blog kesayangannya… apakah blog pak ngah mengalami ketandusan database @ kerosakan jiwa raga di server hostingnya… apakah peristiwa silam yang penuh duka nestapa itu datang kembali menjelma… apakah mimpi ngeri ni bakal mengugat keharmonian pak ngah untuk berkarya secara bebas di ruang siber @ arena realiti maya ni… sama2 laa kita berdoa agar beliau kembali aktif seperti dahulu kala… semoga beliau mendapat petunjuk serta hidayah agar kembali ke jalan yang benar… kekurangan diriku pasti terasa tanpa kehadiran pak ngah… pasti tanganku menjadi gatal-gatal serta ruam seluruh badan andainya tidak dpt melemparkan sepatah dua kata di blog pak ngah… ok laa… malas nak membebel pjg2… hayatilah lirik lagu yg pasti pasti menjadi lagu tema untuk drama misteri kehilangan pak ngah musim ketiga…

Garasi
Teruskan membaca

Suprise Untuk Aku !!

Ari ni baru aku tau… rupa2nye member2 aku dah plan nak wat besday party utk aku tempoh ari… cuma aku xde rezeki time tu… bleh lak aku gi tgk wayang “Die Hard 4.0” ngan member kat Pelangi Leisure Mall time diorg nak wat suprise tu… huh… melepas laa nak rasa kek besday tahun ni… so terpaksa laa tunggu setahun lg.. huhu… tu pun kalu org nak wat utk aku… ni yg rasa sedih ni… sobb… sobb… kesedihan ni pasti diratapi oleh diriku utk beberapa minggu lamanye sebelum terjadinya pengembangan saiz diameter pada kromosom serta hemoglobin dlm kapillari darahku… dan akhirnya menyebabkan transfusi darah berlaku lalu menghalang pengaliran darah & oksigen ke jantung melalui vein… opps… stop situ….

Dan 1 lagi suprise utk aku… line Streamyx aku kena potong semlm… sbb lmbat bayar kot… busy maaa…. x sempat nak gi bayar… tp xpe.. nanti bile masa aku dah free skit… aku settlekan laa bil tu… skang ni terpaksa laa aku berharap pada internet kat ofis aku ni… nak update blog pun kena cover2 line… x selesa langsung…. huhu…

Aku ingat tu jer suprise utk aku kali ni… tapi ade lagi… pagi tadi… aku baru jer check result utk test KPLI tempoh hari… x sangka lak… aku berjaya dalam test tu… dan diminta menghadiri seisi interview pada akhir bulan Ogos nanti… alhamdullilah… so kepada kengkwn aku yg sedang baca entry ni… doakanlah kejayaan utk diriku… lupa lak nak bgtau.. aku apply Guru Seni.. hehehe… ok laa… nak smbung wat design website ni… x siap2 lagi ni… pening… pening… dateline dah dekat….

P/s : kali ni entry aku simple jer… xde gambar yg bersesuaian utk menghiasi entryku kali ni… sajer je malas… hahaha…. 😛

Love Is Cinta ?

Rasanye cam dah lama aku x ungkaikan perkataan CINTA ini… mungkin ade antara member2 aku yg muntah hijau bile aku cuba bangkitkan isu ni.. ntah laa.. malam ni diriku seolah2 terpanggil untuk melakar pengertian CINTA dalam warkah elektronik yang bernama ‘Blog’ ini… lantak laa kalu ade yg kata aku layan jiwang karat ke ape… janji aku x susahkan sesiapa… aku tulis ni pun secara tulus ikhlas dari hati nuraniku… tiada kaitan dengan sesapa samada yg masih hidup @ sudah tiada… opps.. di kesempatan yang ade ni… marilah kite bersama2 sedekahkan Al-Fatihah kepada saudara2 kite yang sudah tiada…

Tajuk entry aku kali ni sama ngan tajuk filem Indonesia yang bakal ditayangkan di pawagam2 yg berdekatan x lama lagi.. eh.. eh.. btul ke filem ni ade tayang kat Malaysia.. ke dah abis tayang… hahaha… lantak laa.. ni ade skit sinopsis filem ni…

loveiscinta.jpg

Love is Cinta, tells story about Cinta and Ryan, high school students who have feeling for each other but have difficulties to express it. Near the graduation day Ryan only says the word ‘Love’ to Cinta. After the graduation Ryan has to continue his study to America. In America, something happened to him. Feel that he has unfinished love with Cinta, he comes back as other person, Dony.

Teruskan membaca

Transformers…

Setelah membaca tulisan @ karangan @ nukilan @ cetusan @ penulisan para bloggers yg lain <<KLIK SINI>>… cam sankai, md ismail.. irarox… dan lain2 (yg aku sendiri x penah kenal… tp layankan jer… hehehe…) menyebabkan aku terus menjadi teruja utk turut serta membuat preview @ ulasan @ pendapat mengenai filem Transformers ini… serta merta dengupan jantungku bertambah kencang akibat anjakan paradigma adrenalin dalam sel darah merahku…

Transformers

Kalu x silap aku… pada tahun lepas laa (awal tahun 2006) aku mula2 terdengar pasal pembikinan filem live action Transformers ini… sejak dari detik & saat itu.. hatiku kian menjadi berdebar2 menanti kemunculannya… bagaikan masa berlalu terlalu pelahan… menyebabkan jiwaku menjadi kacau… fikiranku melayang2 di awang-awangan…. makan x kenyang (sbb mkn sikit)… mandi x basah (sbb bil air x bayar)… seolah2 angau yg teramat sgt pada Optimus Prime… keangauan yg terlampau itu memaksa pemberontakan besar-besaran berlaku dengan ganas dlm jiwa nuraniku.. Optimus Prime… watak hero yg selalu menemani diriku di waktu kecil…masih ku ingat di benak mindaku… tepat 5.30 ptg.. pasti rancangan kartun ni yg menjadi pilihan hatiku di kala senja nan merah itu…

Teruskan membaca

Perjalanan Hidup Yang Penuh Bermakna…

22 Jun 2007, 6.50 petang

Emm… baru je 20 minit aku smpai umah… banyak benda lain yang aku nak wat sepatutnye… tapi ntah laa… tiba2 jer terasa nak menulis… sbb rasa cam dah gian je nak menaip… huhu… ye laa.. asyik baca blog orang lain jer… blog sendiri lak xnak update…

Semalam aku baru menonton wayang “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” kat Pelangi Leisure Mall… best gak citer ni… lebih2 lagi sebab member yg belanja.. hahaha… thanx Suilly… lain kali blanja aku lagi yek… tapi yg malangnya… kereta aku bleh abis minyak lak… ni gara2 member aku yg sorg ni laa… dia degil sgt xnak isi minyak… dah berkali2 aku suruh dia isi minyak dulu… tp dia wat dek jer.. mentang2 dia jadi driver… x pasal2 kereta aku berenti kat depan road block… siap bleh wat lawak ngan polis situ lak.. hahaha….

Teruskan membaca

Past Is Memory, Future Is Fantasy

3 Jun 2007 – 10.15pm

“Past Is Memory, Future Is Fantasy”

Kata-kata aku tu dpt masa aku tgk wayang Pirates Of Caribbean kat Pelangi Leisure Mall semalam… kalau x silap… aku dpt kata2 tu dlm trailer before wayang start.. tp aku dah lupa trailer filem yg mane… x kisah laa.. janji citer Pirates Of Caribbean tu best… hahahaa… kekdg aku terpikir gak kata2 tu… terasa cepat masa ni berlalu… sedar2 aku dah nak masuk 25 tahun (jgn lupa besday aku 10 Julai ni)… terlalu banyak kenangan manis & pahit dlm hidup aku selama ni…

Then pagi tadi lak.. aku cipta sejarah aku yg tersendiri… first time dlm hidup aku… bangun tido awal2 pagi semata2 nak gi memancing… bg aku laa… memancing tu satu hobi yg memmbosankan & paling aku x suka nak wat… Tapi oleh kerana desakan housemate2 aku… terpaksa laa aku follow diorg gak.. nak jaga hati kawan katakan… Kiteorg gi mancing kat Tasik Tropika di UTM Skudai… hahaha… berisiko giler tempat yg kiteorg pilih utk memancing tu… baru thrill & mencabar minda… lantak laa… aku layankan jer kepala diorg ni… sewaktu kiteorg asyik memancing tu.. satu keajaiban telah berlaku… aku dpt memancing ikan yg pertama… then yg kedua… dan seterusnya… dalam masa yg singkat… jumlah semua ikan yg aku pancing ada laa dlm 9 ekor… not bad laa bg seorg pemancing beginner cam aku ni… aku terus jd taksub ngan memancing tu smpai berkali2 member aku ajak balik.. tp aku wat dek jer… hahaha… ye laa… diorg dengki sbb aku dpt pancing byk ikan berbanding diorg semua… hahahaha… berlagak jap…

Teruskan membaca