Melankolik Hati Yang Sepi…

Melankolik Hati Yang Sepi…

Andainya kita ditakdirkan
Bertemu kembali
Usahlah dikau
Rebahkan diri
Di atas ranjang kenangan
Kerna aku percaya
Untuk menerangi semula
Tasik ingatan itu
Pasti akan melukakan lagi
Hati yang mula sembuh
Dari luka kepedihan
Bila dipaksa
Menerima erti kecewa

Pabila kita bertemu
Biarlah kita berdepan
Bagaikan teman yang sejati
Mencari tapak
Kekuatan masa kini
Dalam merangka masa depan
Tanpa menoleh kembali
Pada gubuk-gubuk kecewa
Yang sekian lama
Kita tinggalkan
Pada masa silam

~LuccaDJiwa~
09-09-2008, 9.09 pagi


P/s:
Massa Studio. Web portfolio persendirian yang mengumpulkan artwork aku selama ini dalam bidang rekabentuk grafik, web serta fotografi. Andainya kalian ada kelapangan masa, silalah bertandang ke sana. Terima kasih.

Advertisements

Projek ‘Bing Bang’…

Matlamat projek ‘Bing Bang’ ini adalah untuk mencapai 1000 blog serta meningkatkan jumlah trafik ke setiap blog yang terlibat. Menarik? Barangkali. Aku sekadar mencuba ketika proses ketandusan idea berlaku.

*Start Copy Here* You do not have to be tagged to play along. This game is simple and so are the rules. 1. Copy from *Start Copy Here* through *End Copy Here* 2. Add your site(s) to the list. Just be sure to post at each site you add. 3. Tag or don’t tag, your choice, however, the more tags you create the bigger the list will grow. 4. Let me know your blog’s name and url by leaving me a comment HERE. I will add you to the master list. (If you would like a scroll box code, leave me your email address and I will email it to you.) Scroll Box Example. (I decided not to use the box for the Big Bang for ease of copying.) 5. Come back and copy the master list back to your site, often. This process will allow late-comers to get as much link benefit as the first ones in.
Teruskan membaca

Hakikat Sebuah Cinta…

Hakikat Sebuah Cinta – Iklim

Aku adalah insan yang tak punya
Cuma rasa cinta membara
Lalu tercipta rinduku padanya
Kerana cinta bahagia

Pujangga menyatakan oh cinta berharga
Dari emas dan permata
Lalu ku bawa cinta di persada jiwa
Sinar menyuluh gelita

Sewaktu debar cintamu terasa melanda
Bangkit rinduku padamu di ketika itu
Lalu tersentak diriku sedari lamunan
Kini sebenarnya aku telah kau tinggalkan

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu kucuba menaburi cinta
Bagimu tiada nilainya
Tiada harta dan cinta

Agak ‘old school’ lagu yang aku paparkan kali ini. Bagi diriku, lagu ini ada nilai sentimental yang tersendiri. Yupp. Pandangan seseorang terhadap nilai sentimental sesebuah lagu agak berbeza. Masing-masing ada pendapat serta pendirian tersendiri. Terpulanglah pada selera individu tersebut.

Sebelum terlupa, aku nak promote satu lagi blog aku. Blog rasmi untuk Kelab Cute Little K-Car (CLK). URL : http://cutelittlekcar.blogspot.com

P/s : Sebenarnya aku tengah ketandusan idea untuk buat entry + malas menaip. Harap maaf.

Busy Sangatkah Aku Ni ?

Dah 2-3 minggu aku x mencoretkan ape2 dalam blog aku ni… ntah laaa… diriku terlalu busy skang ni… ingatkan dah abis Karnival Kerjaya ’07 (K’07)… bleh laa berehat panjang… tapi rupa2nya… komitmen aku semakin bertambah… aku pun sangka byk projek yg mendatang bile company Wave Metafora ni bergabung ngan Big Mac… maybe lepas ni… company ni kena tukar nama baru… kalu tukar nama jadi Big Wave pun ok gak kot.. hehehe…

Emm… semlm aku follow pelaksana K’07 gi main paintball kat Penjara Kolam Air, JB… best woo… ni first time aku main… sbenarnye dah lama aku bagi cadangan ni kat bebudak Kelab Kaunseling & Kerjaya (KKDK) gi main paintball ni… kalu x silap masa Wandy baru2 jd Presiden KKDK (2006)… baru skang cadangan aku tu jadi realiti… thanx a lot to Mus yg organize Paintball myKKDK ni… thanx gak kepada Crest Exotic yg taja kiteorg main paintball ni… seronok tu memang laa seronok giler… tp penat dia bleh tahan gak… x pasal2 aku tertido dr kul 6 petang smpai kul 12.30 malam… abis burn solat Maghrib aku… nasib baik Zam si housemate aku yg kejut… kalu x.. mau pagi ni baru aku bangun…

Paintball myKKDK

Minggu lepas lak… bebudak KKDK ni main kayak ramai2 kat tasik Outward Bound… belakang Kolej Tun Razak… layan gak laa walaupun air tasik tu bau cam haram skit… tgk kaler air pun cam kaler air teh… hehehe… xpe laa… semua tu dah x jadi hal bile semua dah enjoy… kiteorg main dari pagi smpai tengahari… semua cam x puas2 nak main kayak tu… xpe.. xpe… lain kali kite main lagi…

Kayak

Teruskan membaca

Gallery Of Wave Metafora !!!

Akhirnya… berjaya gak aku wat gallery utk koleksi design2 aku selama ni… check it out… ini hanyalah intro…. insyallah lepas ni akan lebih banyak design menyusul…

http://luccadjiwa.blogs.friendster.com/photos/myself/

Sebelum tu… kepada sesiapa yang berminat nak join team aku ni… bleh laa contact aku… ok.. tq..

p/s : Majulah WAVE METAFORA untuk negara !!!

Teruskan membaca

Laman Web KKDK….

Akhirnye… berjaya gak aku membangunkan laman web KKDK UTM Skudai… hehehe… setelah berbulan-bulan idea ni di’brainstorming’kan bersama-sama kengkwn KKDK… maka ni laa hasilnye…. untuk fasa pertama… thanx kepada sesapa yang terlibat secara langsung @ x langsung dalam pembangunan web ni… hehehe… cam poyo lak bunyinye…. ni URL nye :

http://www.freewebs.com/kkdkutm/

Check out… gambar terbaru semasa program TBC ’06 di La Hot Spring juga dimuatkan dalam web ni… juga terdapat lagu2 & blog KKDK… satu lagi… kepada sesapa yang rasa dirinye ahli KKDK UTM Skudai… bleh laa emel kat aku… aku nak wat database korg semua ni… nanti xde laa kite semua lost contact antara satu sama lain… emel aku… wmf2099@yahoo.com….

Ok laa… enjoy urself…. dan jangan lupa promote kat member2 yg lain… ok… bye… see u all later…. bye…

Teruskan membaca

Lawatan Industri (KENALI ’06)

Dah lama aku x update blog ni… hujung minggu lepas aku follow bebudak KKDK (Kelab Kaunseling & Kerjaya) UTM Skudai gi lawatan industri… gi ari rabu.. balik ari jumaat… kiteorg gi melawat Angkasapuri RTM… Utusan Malaysia… Kilang Proton… Menara Kawalan KLIA… SIRIM… bagi pendapat aku… lawatan camni perlu diteruskan lagi di masa hadapan… byk gak pengalaman kali ni yg aku dpt… thanx KKDK coz sudi ajak aku lagi walaupun aku dah x bergelar student lagi… hehehe…

Semalam busy ngan wat design t-shirt before gi antar printing… pastu kena siapkan video kahwin yg tak settle2 lagi… sampai ke pagi aku berjaga… ingatkan ari ni bleh lepak skit… tapi sampai ke saat ini aku still byk keje… ntah laa… ari ni gak kena siapkan artwork flyers dan layout terbaru utk website company aku… pening.. pening… x tau nak mula mana dulu… apa2 pun tidur laa jap… hehehe 😛

Teruskan membaca